Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Melania si Trumpa vyslechla celá v černém. A ocenila moderátora s rakovinou plic

Autor: Darina Jíchová - 
5. února 2020
13:20

Poselství o stavu unie, které v Kongresu pronesl prezident Spojených států Donald Trump, z čestného místa sledovala také jeho manželka. Melania Trumpová dorazila stejně jako loni celá v černém, černá je vůbec barva, ve které se poselství účastní nejčastěji. Zvyk „rozbila“ jen v roce 2018, kdy přišla ve sufražetské bílé, tehdy její manželství procházelo krizí, a první dáma dokonce na pár dní opustila Bílý dům. Bílou teď po dva roky oblékají demokratky, včetně předsedkyně Sněmovny Nancy Pelosiové. Trumpová letos výjimečně přijela s prezidentem, v předchozích letech jezdil každý ve vlastním vozu, informoval deník Daily Mail.

První dáma pro letošní poselství zvolila černý sukňový kostýmek z módního domu Dolce & Gabbana, model doplnila o lodičky stejné barvy. Stylista první dámy Hervé Pierre vysvětlil, že Trumpová výběr oblečení pro tuto událost bere velmi vážně a modely pečlivě plánuje.

Společnost Trumpové během manželova projevu dělal bavič a komentátor Rush Limbaugh. Prezident se řídil radami svého týmu a během svého projevu se ani náznakem nezmínil o ústavní žalobě, kterou na něj podali demokraté a kterou projednává Senát.

Medaile z rukou první dámy

Napětí mezi ním a demokraty bylo ale hmatatelné, Trump dokonce nepodal ruku Pelosiové, ta na oplátku roztrhala jeho projev. Prezidentovi lidé přišli s plánem, jak odvést pozornost od probíhajícího impeachmentu.

Jejich „černým koněm“ byla právě první dáma, součástí poselství bylo i překvapivé udělení Prezidentské medaile svobody, kterou z rukou Trumpové převzal Limbaugh. Moderátor tento týden přiznal, že bojuje s rakovinou plic.

Trumpová je v poslední době čím dál aktivnější, výraznou roli zastává i v Trumpově volební kampani. Na rozdíl od roku 2016 se s ním vydá na celou předvolební „šňůru“, minulý týden pro manžela a jeho sponzory uspořádala večírek. Byť se Trumpová straní politických akcí, mezi republikány se těší velké oblibě.

Kromě Limbaugha seděla první dáma ve společnosti ještě několika Trumpových čestných hostů. Byl mezi nimi například válečný veterán Tony Rankins, který porazil závislost na drogách, nebo člen pohraniční stráže Raul Ortiz.

Trumpovy děti dorazily téměř v plném počtu

Trumpa si přišly poslechnout všechny jeho starší děti, nejmladší Barron chyběl. Prezidentovi potomci dorazili se svými drahými polovičkami: Donald mladší s přítelkyní Kimberly Guilfoyleovou, Ivanka s manželem Jaredem Kushnerem, Eric s manželkou Larou a Tiffany s přítelem Michaelem Boulosem.

Trumpovi potomci na jeho poselství o stavu unie, (4.2.2020). Trumpovi potomci na jeho poselství o stavu unie, (4.2.2020). | Twitter Ivanky Trumpová

Ivanka Trumpová stejně jako její nevlastní matka zvolila černé šaty, jejich jednotvárnost ozvláštnily červený stojáček a o několik tónů světlejší lodičky. Tiffany Trumpová ve svém bleděmodrém kostýmku přímo zářila.

Video  Boj mezi Trumpem a demokraty: Prezident nepodal ruku Pelosiové, ta roztrhala jeho řeč  - Reuters
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi