Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

„To se neříká,“ ponížil Trump manželku. První dáma si přála „mír na celém světě“

Autor: Darina Jíchová - 
2. ledna 2020
10:43

První dáma Spojených států Melania Trumpová je zvláště na sociálních sítích terčem neustálé kritiky, jednoduché to evidentně nemá ani doma. Poslední „lekci“ jí uštědřil dokonce její manžel, prezident Donald Trump, který ji před zraky novinářů napomenul ohledně jejího předsevzetí pro rok 2020. „To se neříká,“ ohradil se proti ní. Zprávu přinesl deník Daily Express.

Trumpovi ve svém floridském resortu Mar-a-Lago pořádali novoroční večírek, kterého se neúčastnila pouze prezidentova rodina, ale řada dalších jeho přátel a spolupracovníků. Na Floridu se sjeli také zástupci tisku, kteří Trumpa před počátkem party zpovídali. Zajímal je jeho názor na ústavní žalobu, útok na americkou ambasádu v íránském Bagdádu, novináři se ptali na KLDR nebo také na Irák.

První dáma si přeje světový mír

Kromě domácí a zahraniční politiky reportéři vyzvídali, jaké si manželé do dalšího roku dali předsevzetí. Trumpová s úsměvem odpověděla, že „si přeje mír na celém světě“. „Ne, to se neříká, pak to zakřikneš,“ ohradil se okamžitě prezident.

Trump vysvětlil, že předsevzetí se nemají říkat nahlas, o svém proto pomlčel.  „Nemůžu vám odhalit, co přesně jsem si předsevzal, ale můžu vám říct, že je to něco moc dobrého, je to i předsevzetí pro celou zemi,“ prohlásil Trump, směrem k první dámě doplnil, že „má také rád mír“.

Na Floridu na rozdíl od Vánoc dorazily všechny Trumpovy děti, nechyběla ani nejstarší dcera Ivanka s manželem Jaredem Kushnerem, oba působí jako prezidentovi nejbližší poradci. Na Vánoce ale Ivanka Trumpová výjimečně otce opustila a odjela s mužem na romantickou dovolenou do Paříže, před svátky ještě mírně šokovala, když oznámila, že zvažuje odchod z Bílého domu.

Projevu svého otce přihlížel i Barron Trump, (31.12.2019). Projevu svého otce přihlížel i Barron Trump, (31.12.2019). | Reuters

Minulý rok hostila silvestrovskou party na Floridě pouze první dáma, společnost jí dělal jen její syn Barron a rodiče. Prezident Trump kvůli přerušení provozu vlády zůstával ve Washingtonu.

ruru ( 6. ledna 2020 10:10 )

Naša Zem uživí všetkých skromných ľudí, ale neuživí zopár nenažrancov, ako je Tramp.

ruru ( 6. ledna 2020 10:05 )

Konečne povedala niečo rozumné!

dama_s_kosou ( 2. ledna 2020 11:31 )

Myslis Natasu Putinovou?

agfor ( 2. ledna 2020 11:27 )

To přece nemůže říkat manželka největšího válečného štváče.

BoziMilda ( 2. ledna 2020 10:58 )

"Mír na celém světě". Takové věci se neříkají, co kdyby se to proboha splnilo. Kde by potom americké zbrojařské firmy vzaly dolary na financování Trumpetovi předvolební kampaně.

Zobrazit celou diskusi