Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Z Bílého domu k psacímu stolu: Trumpová sepíše memoáry, přijde i rozvod?

Autor: Darina Jíchová - 
29. listopadu 2020
17:17

První dáma Spojených států Melania Trumpová (50) o svém pobytu v Bílém domě zřejmě napíše knihu. Podle zdroje magazínu Page Six slovinská exmodelka jedná s vydavateli o možnosti sepsání memoárů. Velkou podporu podle amerického tisku našla první dáma ve svém manželovi, prezidentovi Donaldu Trumpovi (74). Ten se měl vyslovit pro to, aby jeho žena paměti napsala. Hned po prezidentských volbách se přitom začalo spekulovat o tom, že dosluhující první dáma chce chotě opustit a připravuje se na rozvod.

Spekulace o tom, že Trumpová chystá vlastní životopis, se objevily po publikaci knihy z pera její někdejší kamarádky a poradkyně Stephanie Winstonové Wolkoffové, která ve svém díle detailně popsala rozpad jejich přátelství. Podle zdroje se Trumpová měla nechat slyšet, že „ještě neskončila“ a že „rozhodně neodejde tiše, jak se předpokládá“.

O příběh Trumpové má zájem i televize

Posledním slovem Trumpové za jejími čtyřmi roky v roli první dámy USA by měla být její kniha. O její příběh nemají ale zájem jen knižní vydavatelství, ale i televizní stanice. Podle magazínu Page Six Trumpová dostala nabídku až na 2 miliardy korun. Její předchůdkyně Michelle Obamová rovněž po odchodu z Bílého domu napsala své memoáry, její kniha Můj příběh se stala bestsellerem. Nyní se na špicích knižních žebříčků drží biografie exprezidenta Baracka Obamy Země zaslíbená, ta v češtině vyjde až příští rok.

První dáma USA Melania Trumpová První dáma USA Melania Trumpová | Reuters

Trumpová v současnosti prý sepsání pamětí zvažuje, byla by to z její strany rovněž reakce na knihu Winstonové Wolkoffové, která ji líčí v dost negativním světle. Nový projekt Trumpovou láká také proto, že by měla možnost „vydělat si vlastní peníze“. Je otázkou, zda by se první dáma věnovala i tématu, které veřejnost velmi zajímá, a to je její komplikovaný vztah s nevlastní dcerou Ivankou Trumpovou.

Trumpová užívá soukromý mail stejně jako Clintonová

Winstonová Wolkoffová jejich rivalitu podrobně rozepsala. „Po zradě Winstonové Wolkoffové, nejen knize, ale i uniklým nahrávkám, by první dáma mohla věci uvést na pravou míru, navíc by si vlastním životopisem mohla přijít na velké peníze,“ uvedl zdroj magazínu Page Six. Kniha Winstonové Wolkoffové skutečně přinesla spoustu malých i velkých skandálů ze života Trumpové, mimo jiné i tvrzení, že jako první dáma používá soukromý e-mail.

Trump během své prezidentské kandidatury používal skutečnost, že jeho oponentka Hillary Clintonová jako ministryně zahraničí využívala svůj soukromý e-mail, jako hlavní prostředek diskreditační kampaně proti demokratce.

Žádné americké nakladatelství či vydavatelství nepotvrdilo, že by Trumpové nabídlo smlouvu na její životopis. Zatím se ani neobjevily zprávy, že by podobný projekt plánoval prezident Trump, který po neúspěchu u voleb v lednu 2021 opustí Bílý dům.

Video  Melania versus Ivanka: Trumpovy ženy se moc nemusí.  - Reuters
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi