Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Trump přibral na 110 kilo a bere prášky na vlasy, ukázala velká prohlídka

Autor: ČTK, Darina Jíchová - 
4. června 2020
20:33

Americký prezident Donald Trump váží 110,6 kilogramu, měří 1,9 metru, má krevní tlak 121/79 a v klidovém stavu mu buší srdce 63krát za minutu. Podle televize CNN to uvádí zpráva z jeho poslední lékařské prohlídky, kterou zveřejnil Bílý dům a podle níž se prezident nachází v dobré kondici. Na prezidentově zdraví se přitom podle lékařů nijak negativně neprojevilo preventivní užívání antimalarika hydroxychlorochin, které může způsobovat nežádoucí vedlejší účinky.

Závěrem lékařské prohlídky je podle mluvčí Bílého domu Kayleigh McEnanyové to, že Trump je zdravý. Prezidentův lékař Sean Conley uvedl, že u prezidenta neexistují žádné významné nálezy či změny oproti minulé prohlídce, které by bylo nutné zmiňovat.

Conley však připomněl Trumpovo užívání hydroxychlorochinu, který bral několik týdnů, protože se domníval, že funguje jako prevence proti nákaze koronavirem. Účinnost antimalarika proti covidu-19 je přitom lékaři stále více rozporována.

Trump pod dohledem kvůli antimalariku

Skepticismus ohledně přípravku potvrdila i nedávná americká studie zveřejněná ve středu v časopise New England Journal of Medicine. Vědci v ní nepozorovali rozdíl v četnosti nákazy koronavirem či ve vývoji onemocnění covid-19 mezi lidmi, kterým bylo podáno placebo, a těmi, kteří dostali hydroxychlorochin.

Jediný sport, kterému se Trump pravidelně věnuje, je golf. Jediný sport, kterému se Trump pravidelně věnuje, je golf. | Reuters

Podle zprávy prezident léčivo užíval po konzultaci se svým zdravotnickým týmem, který průběžně sledoval jeho EKG. Antimalarikum totiž u některých pacientů může způsobit například poruchy srdečního rytmu. Při poslední prohlídce však Conley došel k závěru, že se užívání antimalarika na Trumpově zdraví nijak negativně nepodepsalo.

Lékaři Trumpovi radí zhubnout

Od první Trumpovy prezidentské lékařské prohlídky je známo, že trpí běžnou formou srdečního onemocnění, jež u něj zvyšuje riziko infarktu. Doktoři mu tehdy doporučili zvýšit dávku léků na snížení hladiny cholesterolu v krvi a určité změny životního stylu. Zdroj blízký prezidentovi loni CNN sdělil, že Trump trochu změnil svůj jídelníček, ale cvičit nezačal. Podle nynější zprávy má však hladinu cholesterolu na lepší úrovni oproti minulým letům.

Od loňského roku Trump přibral půl kilogramu, právě váha dělá prezidentovi největší problémy. Lékař mu doporučil shodit 4,5 až 7 kilogramů. Podle lékařské zprávy Trump denně bere 3 léky, a to na cholesterol, proti vypadávání vlasů a preventivní přípravek proti mrtvici a infarktu.

Video  Vítr odhalil první pleš USA: Trumpa zradila přehazovačka i fixační lak na vlasy  - Blesk.cz, Reuters
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

cupakabra ( 5. června 2020 10:58 )

prudentiacz ( 4. června 2020 22:01 )

USA - rasová zebra místo multikulturního chucpe. lofl. Trump příští období přitvrdí.

Zobrazit celou diskusi