Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Melania a Trump: U první dámy a prezidenta se něco změnilo, míní expertka na řeč těla

Autor: Darina Jíchová - 
20. února 2020
22:05

První pár USA, prezident Donald Trump (73) a jeho manželka Melania (49), je pod neustálým drobnohledem Američanů a lidé na sociálních sítích bedlivě sledují momenty, kdy se první dáma nenechá od prezidenta políbit nebo mu vyškubne ruku. Jejich pozornosti neuniknou chvíle, kdy Trump na svou ženu zapomene nebo ji přede všemi poníží. Expertka na řeč těla pro Daily Express popsala, jak se podle jejich gest a postoje těla změnil vztah Trumpových během života v Bílém domě.

„Když se podíváme na prvních pár měsíců Melanie Trumpové v Bílém domě, jasně vidíme velmi zdrženlivou kinetiku a posturologii,“ sdělila reportérům expertka Judi Jamesová, která se ve své analýze věnovala zvláště pohybům a držení těla první dámy. „Je očividné, že se snažila na sebe nestrhávat pozornost a držet se v ústraní,“ vysvětlila.

Prezident Trump je v tomto naprostým opakem své manželky, pozornost, ať už pozitivní, nebo negativní, přímo miluje a vyžívá se v ní. „Prezident Trump vystupoval jako hlavní hvězda své vlastní show a podle řeči svého těla nejevil žádný zájem sdílet svou slávu s manželkou,“ doplnila Jamesová. „Což evidentně v tu chvíli vyhovovalo oběma manželům,“ poukázala Jamesová.

„Jen zřídkakdy se dotýkali, mohli jsme vidět i chvíle, kdy se první dáma nenechala vést za ruku nebo uhnula před políbením,“ pokračovala Jamesová. „Zatímco se prezident slunil v záři pomyslných reflektorů, Trumpová stála v jeho stínu jako šedá myška, většinou s enigmatickým výrazem sfingy,“ prohlásila Jamesová.

Expertka: První dáma se vnímala jako prezidentův doplněk

„Podíváme-li se na snímky z počátku Trumpovy prezidentury, z řeči těla první dámy lze vypozorovat, že sama sebe vnímala jako manželův krásný doplněk. Jejich dynamika, již ukazovali světu, ani zdaleka nepřipomínala rovnocenný pár, kterým byli Obamovi, Bushovi či Clintonovi,“ nastínila odbornice.

Video  Trump přiletěl s Melanií na Floridu, nenechala se vzít kolem ramen  - Reuters
Video se připravuje ...

„V roce 2019 se to ale začalo měnit, Trumpová jako by se konečně plně sžila se svou rolí první dámy. Začala si užívat své povinnosti i popularitu, které se mezi lidmi skutečně těší. Přestala být manželovým stínem. Začalo to drobnými spontánními pozdravy do davu a častějšími úsměvy, už se dokáže uvolnit a přímo komunikovat s Američany,“ zhodnotila Jamesová.

„Trumpovi začali pracovat a vystupovat jako tým, Trumpová upustila od němého pózování, které znala z dob své modelingové kariéry. Její nynější držení těla připomíná pseudovojenský postoj – první dámu vídáme ve vzpřímeném stoji s rukama podél těla. Manželé se často navzájem zrcadlí – používají stejná gesta a mimiku, což vysílá zprávu, že jsou navzájem ve shodě,“ zakončila Jamesová.

Video  Trump hodnotil tělo francouzské první dámy: Poslechněte si, co řekl  - Reuters, Facebook / Elysejský palác
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi