Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Trump s Melanií neslavil výročí svatby. Prezident na jubileum nebyl vůbec doma

Autor: Darina Jíchová - 
24. ledna 2020
21:55

O americkém prezidentovi Donaldovi Trumpovi je známé, že se s chutí ke všemu dění vyjadřuje na svém twitteru. Chlubí se svými úspěchy, útočí na nepřátele, za den je schopný sepsat i několik desítek tweetů. O jedné své životní události ale mlčí, a to o výročí své svatby. Letos s první dámou Melanií Trumpovou slavil křišťálovou svatbu, pár je sezdaný už 15 let. Ani jeden z nich se ke svému jubileu, které připadlo na středu 22. ledna, nevyjádřil, uvedl deník Daily Express.

Není to poprvé, kdy první pár své výročí naprosto přešel – aspoň co se jejich sociálních sítí týče, ani loni událost nijak nekomentovali. Trump dokonce ani nebyl doma, ale účastnil se Světového ekonomického fóra ve švýcarském Davosu.

Malá připomínka jejich jubilea se objevila jen na instagramu Bílého domu, výběr fotky ale zklamal nejen kritiky Trumpových, ale i jejich fanoušky. „Byla to dost divná fotka,“ shodli se uživatelé twitteru.

Fotka prvního páru Američany zklamala:

Vztah Trumpových je neobvyklý, na tom se shoduje řada biografií, manželé nesdílí ložnici a v Bílém domě dokonce ani nespí na stejném patře. Žijí si vlastní životy. Podle zdroje listu Daily Express si prezident Spojených států cení svého soukromí a nechce, aby tisk zasahoval do vztahu s jeho manželkou.

Prezident s první dámou se jen zřídka vyjadřují k tomu, co se děje za zavřenými dveřmi. Většinou komentují jen profesní život své drahé polovičky. Trump navíc o své ženě mluví jen jako o „první dámě“ nebo o „naší první dámě“, jen výjimečně se o ní zmiňuje jako o „Melanii“, podle zdroje je jeho chování záměrné.

Rozdíl mezi Trumpovými a Obamovými

„Lidé i média rádi spekulují o tom, jaký je náš vztah, jaké je naše manželství. Na sociálních sítích koluje mnoho pomluv. Já tomu rozumím, skandály a aféry jsou témata, která se prodávají,“ prohlásila Trumpová v rozhovoru pro stanici ABC. Podle zdroje z Bílého domu Trumpovi své výročí slaví, ale v tichosti a jen spolu.

Američané rádi porovnávají současný první pár s jejich předchůdci, exprezidentem Barackem Obamou a jeho ženou Michelle. Postoj ke svatebnímu výročí ukazuje, jak dalece jsou si rozdílní. Obamovi v říjnu slavili vlastní jubileum, svoji jsou už 27 let. Své fanoušky dojali láskyplným vyznáním doplněným o romantické snímky. Obamovi výročí slavili i v Bílém domě, exprezident svou manželku brával na večeři.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi