Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Ivanka Trumpová utnula distanční výuku: Dceru (9) spořádaně v roušce poslala do školy

Autor: Darina Jíchová - 
25. září 2020
20:46

Ivanka Trumpová, dcera a blízká poradkyně prezidenta Spojených států Donalda Trumpa, poslala svou dceru Arabellu (9) zpátky do školy. Matka s dcerou se na cestu vyzbrojily rouškami, od uzavření škol byly všechny tři děti Trumpové doma, několik týdnů na distanční výuku dohlížela, pak se ale musela vrátit do Bílého domu, informoval list Daily Mail.

Z rodiny Trumpových je to právě Ivanka, kdo je nejčastěji na veřejnosti viděn v roušce. Jejich nošení propaguje i na svých sociálních sítích, s dcerou Arabellou jich několik na počátku pandemie koronaviru ušila. Jako nespočet rodičů také ona si na twitteru postěžovala na náročnost distanční výuky, otevření škol zřejmě uvítala hlavně z toho důvodu, že má plné ruce s prezidentskou kampaní svého otce.

Poradkyně Bílého domu Ivanka Trumpová s rodinou. Poradkyně Bílého domu Ivanka Trumpová s rodinou. | Reuters

Venkovní výuka

Arabella se do školy vrátila tento týden ve čtvrtek, nicméně soukromá židovská škola, kterou děti Kushnera a Trumpové navštěvují, zavedla speciální venkovní třídy. Výuka uvnitř se zatím netýká předškoláků a prvního stupně.

V úterý Trumpová dceru vzala na předvolební mítink. Toho se účastnili i její mladší bratr Joseph (6) a její otec Jared Kushner, nejmladší z dětí Trumpové syn Theo (4) zůstal doma. Arabella s nadšením objímala svého dědečka, který následně promluvil k voličům. Tentokrát nikdo z Trumpových roušku neměl.

Prezident by syna také rád poslal do školy

Také ve čtvrtek měla Trumpová napilno, sotva odvezla dceru do školy – z nadšeného výrazu malé Arabelly, který nezakryla ani rouška, šlo vyčíst, že se do školy opravdu těší, spěchala na letiště. Trumpová s viceprezidentem Mikem Pencem před sebou mají schůzky ve Wisconsinu a v Minnesotě.

Kushner už minulý měsíc prohlašoval, že se nebojí poslat děti do školy, svými slovy se snažil uklidnit miliony rodičů, kteří se obávali pustit děti zpátky do tříd. Otevření škol je v USA ožehavé téma, spoustu expertů argumentuje proti a prosazuje distanční výuku. Prezident Trump se ale vyslovil pro, dokonce sliboval, že svého nejmladšího syna Barrona (14) pošle do školy co nejdříve. Nicméně Barronova škola pokračuje až do 13. října s online výukou, pak přejde na výuku hybridní, kdy se v budově budou po týdnech střídat ročníky.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi