Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Trumpa „otrávil“ reportér. Prezident chtěl, aby si sundal roušku, novinář ale odmítl

Video se připravuje ...
Autor: Darina Jíchová - 
8. září 2020
14:26

Prezident Spojených států Donald Trump dal znovu najevo svou nelibost vůči rouškám, na tiskové konferenci vyzval reportéra agentury Reuters, aby si roušku sundal. Ten ale Trumpovu žádost zdvořile odmítl a nabídl, že bude mluvit hlasitěji. Trump v reakci jen protočil oči v sloup, byl očividně nespokojený s tím, že ho novinář neuposlechl, uvedl list Daily Mail.

Během pondělní tiskové konference v Bílém domě prezident přerušil otázku Jeffa Masona z agentury Reuters a požádal ho, aby si sundal roušku s tím, že stojí v dostatečné vzdálenosti. Trump novináři vysvětloval, že v roušce jeho hlas zní dost tlumeně a on mu v podstatě nerozumí.

„No, jestli si to nesundáte, zníte dost tlumeně. Takže když si to sundáte, bude to o dost snazší,“ prohlásil Trump. Mason ale opakovaně odmítl uposlechnout, roušku si nechal a nabídl jen, že bude mluvit hlasitěji. „Je to lepší?“ ptal se reportér prezidenta. Ten otráveně přiznal, že to lepší je.

Pochvala pro novináře bez roušky

Podle záběrů pořízených na konferenci ale bylo Masonovi dost zřetelně rozumět i s nasazenou rouškou. Trumpa Masonova reakce viditelně iritovala, v průběhu tiskovky při dalším dotazu pochválil jiného novináře, který si roušku sundal. „No, vidíte. Vy zníte naprosto jasně,“ podotkl prezident.

Není to poprvé, co se Mason a jeho rouška stali terčem prezidenta Trumpa. Už v květnu novinář Reuters „provokoval“ nošením roušky, kterou si odmítal sundávat na konferencích. Trump ho tehdy nařkl z toho, že je „přehnaně politicky korektní“. Většina novinářů při Bílém domě však roušky nosí i na tiskovkách, jediný, kdo se jí vyhýbá, je Trump. Prezident se k zakrývání úst a nosu uchyluje jen výjimečně.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi