Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Studenty čeká diktát od Macronové. Doma před první dámou srazí paty i prezident

Autor: Darina Jíchová - 
14. října 2019
13:25

První dáma Francie Brigitte Macronová (66) se v posledním roce stále dál více zapojuje do veřejného života. Propaguje vlastní projekty místo toho, aby jen doprovázela svého manžela Emmanuela Macrona (41) na různých akcích. Tento týden zahájila u mikrofonu a předvedla své řečnické a vypravěčské schopnosti. Ve spolupráci s pařížskou pobočkou nadace ELA a francouzskými školami přečetla dětem krátký úryvek, uvedla rozhlasová stanice Europe1.fr.

„Vzdělání a zdraví našich dětí je pro mě to nejdůležitější,“ nechala se slyšet první dáma. Letos se čím dál častěji vrací ke svým kořenům a vystupuje jako učitelka. Tentokrát na její diktát ale nečekají středoškoláci nebo snad dospělí, které vyučuje v rámci projektu Institut des Vocations, jehož učební programy jsou zaměřené na lidi ve věku 25–30 let s nedokončeným vzděláním, ale vysokoškoláci.

Úryvek z dosud nevydaného díla spisovatele Nicolase Matthieua přečte v jedné z pařížských univerzit. Záměrem nadace ELA je upozornit na děti trpící leukodystrofií, která představuje skupinu geneticky podmíněných chorob ovlivňující bílou hmotu nervového systému. Nadace se zabývá výzkumem nemoci a podporou rodin, u jejichž dětí se objevila.

Vlivu Macronové na manžela využívají i ministři

Macronovou na univerzitu, kde proběhne nahrávání, doprovodí spisovatel Matthieu, z jehož knihy bude první dáma číst, a ministr školství Jean-Michel Blanquer. Do projektu je zapojeno přes 2500 francouzských základních, středních a vysokých škol.

Hlas první dámy se krátce před polednem rozezní v řadě učeben, pro studenty se promění v zadání, slova Macronové totiž budou muset zapsat jako diktát. Poslouchat ji budou také nemocné děti v nemocnicích.

„Diktátu“ Macronové podle zdroje z Elysejského paláce podléhá prý také její manžel. Někteří ministři si dokonce domlouvají schůzky s první dámou a přesvědčují ji, aby o jejich nápadech a názorech informovala prezidenta. To, že Macron na svou manželku dá, potvrdili i jejich společní známí.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Antonn Blha ( 15. října 2019 06:45 )

Tato kreatura má k dámě velmi daleko🤮

Nezadat ( 14. října 2019 14:09 )

Dáma?­????Pe­dofil­ka,kdy­by tak zneužila mého syna,tak ji tu kačenu vyřežu.Sexuálně svést vlastního žáka je jen odporný čin.

Zobrazit celou diskusi