Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

„Brigitte si dupla.“ Macron chtěl zápřah i během dovolené, žena zakročila

Autor: Darina Jíchová - 
12. srpna 2019
11:50

Francouzský první pár, prezident Emmanuel Macron (41) a první dáma Brigitte Macronová (66), je na dovolené. Manželé se z Elysejského paláce přemístili na tradiční letní sídlo prezidentů do pevnosti Brégançon na pobřeží Středozemního moře. První dáma před odjezdem na jih dala manželovi „nůž na krk“, rozhodla totiž, že letos budou ve svém volnu skutečně odpočívat, informoval deník Le Parisien.

Macron je zvyklý pracovat i o dovolené, do sídla v Brégançonu si s oblibou zve své ministry i své zahraniční kolegy, loni například o prázdninách jednal s tehdejší britskou premiérkou Theresou Mayovou. Také letos si připravil na dny volna nabitý program. To se však podle zdroje blízkého prezidentskému páru nelíbilo jeho manželce.

Macron nabírá nové síly

„Brigitte si tentokrát dupla, Emmanuel je unavený a potřebuje si vydechnout, uvolnit se a nabrat nové síly,“ sdělil zdroj reportérům Le Parisienu. Prezident Macron má za sebou náročný rok, krizi čelil hlavně na domácí scéně, kde se vyrovnáná s táhlými protesty hnutí tzv. žlutých vest. Francouze do ulic vyhnaly prezidentovy reformy.

Macronovi při projížďce na kolech. Macronovi při projížďce na kolech. | Reuters

Macron na svou ženu dá a na dovolenou odjel už 24. července, v předchozích letech na jih odjížděl nejdříve první týden v srpnu. Což ukazuje na to, že si prezident zřejmě skutečně potřebuje odpočinout. Na jeho relax bude dohlížet jeho manželka. Macronovy prázdniny se letos nesou v duchu „hodně klidu, trocha práce“, potvrdila prezidentova tisková mluvčí Sibeth Ndiayeová.

Prezident se o práci rozdělil s premiérem

„Není to poprvé, co ho manželka donutila trochu zpomalit,“ doplnil zdroj. Letos je to rovněž poprvé, co Macron nechal nějakou práci svému premiérovi Édouard Philippe. „Vždycky si bral všechno s sebou,“ vysvětlil zdroj novinářům.

„Je to jeho druhý rok ve funkci, je jasné, že chce většinu věcí řešit sám. Philippe se musí smířit s tím, co mu nechá,“ uvedl zdroj. „Emmanuel si s sebou odvezl hlavně materiály týkající se jeho schůzky s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, který za ním přijede do Brégançonu, a summitu G7. Ten letos hostí právě Francie,“ sdělil zdroj tisku. Summit skupiny G7 se bude konat ve dnech 24. až 26. srpna v lázeňském městě Biarritz.

Macronová pod kudlou

První dáma Francie těsně před odjezdem na dovolenou podstoupila drobnou kosmetickou operaci na soukromé americké klinice v Paříži. Macronová během zákroku musela být pod celkovou narkózou, není jasné, o jakou proceduru šlo. Tisk spekuluje o tom, že si nechala vyhladit vrásky v obličeji.

Plastická chirurgie tamní kliniky je věhlasná svými moderními postupy a je oblíbená hlavně mezi celebritami. Operaci Macronové provedl tým zkušených lékařů.

lesanka ( 12. srpna 2019 15:35 )

Ak by podstúpila drobnú kozmetickú operáciu,tak by nemusela byť pod celkovou anestézou.Jej nepomôže vyhladiť vrásky na tvári,pretože je celá zošú­vere­ná.Ru­ky,krk­,dekol­t,ko­lená­....Ne­ch sa zmieri so starobou.Lepšie to už nebude.

Eisenbieger_Otto ( 12. srpna 2019 12:57 )

s pekacem uz nic nenadela , ten uz se neda lizat

spania ( 12. srpna 2019 12:20 )

Brigitte má sice hezké nohy,ale v obličeji vypadá rozhodně starší než na 66 let.Pokud se rozhodla pro omlazení,udělala jenom dobře.Jinak ale tím,že je starší,je i rozumnější a tak je vidět,že si svého miláčka hýčká,myslí na jeho zdraví a nechce,aby se strhal prací.

mandat ( 12. srpna 2019 12:08 )

Brigitte byla pred dovolenou na plastice, Macron nic nedela, jen posila policii a specialni pluky proti demonstrantum Zlutych vest, proc o tom neinformujete ? Macron je vyrizeny, jeho narod ho ma dost.Hlavne, ze kritizuje cinu, ze jde tvrde proti demonstrantum a co se deje ve Francii, o tom se nepise.Cenzura funguje v EU super.Meli by jste se stydet, nejse seriozni media.

Zobrazit celou diskusi