Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Otec umučil syna (†6). Nalil mu do hrdla vařící vodu, aby vyhnal ďábla

Arizonská rezervace Pascua Yaqui, kde došlo k vraždě prý démonem posedlého chlapce.
 (Autor: Getty Images)
Autor: tsv - 
2. října 2019
22:00

Američan, který tvrdil, že jeho syna posedl démon, čelí obvinění z vraždy. Vrah se pokusil ze svého potomka údajného ďábla vyhnat tak, že chlapce topil a lil mu vařící vodu do jeho krku. V úterý o tom informoval web televize ABC News.

Pablo Martinez (31) žijící poblíž amerického Tucsonu v Arizoně je zatčen za zabití šestiletého dítěte a obviněn z vraždy prvního stupně.

Dokumentace předložená Arizonskému soudu detailně popisuje reakci policejního a hasičského oddělení na událost v indické rezervaci Pascua Yaqui u města Tucson. Jednotky vyrazily na místo činu ihned po zaznamenání telefonátu na záchrannou linku 911, který zmiňoval opařené dítě.

Druhé dítě vyběhlo z koupelny s pláčem

Romelia Martinezová, adoptivní matka zabitého chlapce, vypověděla policii, že se Martinez osudný večer nabídl vykoupat svého syna a dalšího chlapce, jehož identita nebyla poskytnuta. Neznámý chlapec v průběhu koupele ale s pláčem vyběhl z koupelny.

Romelia prý z místnosti slyšela hlasité zalykání napadeného šestiletého dítěte. Žena byla nucena vylomit zamčené dveře koupelny, v místnosti poté spatřila svého manžela, jak drží hlavu syna pod vodovodním kohoutkem. Pablo Martinez řekl policii, že to udělat musel.

Pablo policii tvrdil, že „chlapec měl v sobě démona, choval se ďábelsky a musel ho tedy sám zachránit“. Později chlapcovo údajné ďábelské chování Romelia policii potvrdila.

Romelia Martinez se dříve kvůli synovu podezřelému chování snažila neúspěšně kontaktovat pastora, volala i na záchrannou linku 911. Pablo Martinez se podle policie pokoušel chlapce po jeho utopení resuscitovat.

Dítě bylo nalezeno nahé v posteli podepřené polštářem. Poté, co v místní nemocnici prohlásili chlapce za mrtvého, zjistili lékaři, že měl popáleniny až na 15 procentech těla včetně předloktí, loktů a hlavy.

Mluvčí agentury FBI sdělil, že agenti spolupracují s místními policisty. Advokát Pabla Martineze událost nekomentoval.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi