Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Merkelová na dovolené nemění ani prádlo. Stejnou košili i kalhoty nosí roky

Autor: Darina Jíchová - 
3. srpna 2019
05:20

Zvyk je železná košile. A když je něco dobré, proč to měnit. Oběma motty se zřejmě řídí i německá kancléřka Angela Merkelová (65), zvláště co se výběru dovolené týče. V létě pravidelně navštěvuje italské Alpy, oblíbila si region Jižního Tyrolska. Dobu Velikonoc zase tráví na italském ostrovu Ischie, společnost jí dělá její manžel Joachim Sauer. Jen loni udělala Merkelová výjimku, letní dovolenou si kvůli politické krizi odpustila. Na svoje italské „radovánky“ kancléřka objevila i perfektní oděv, na úpatí hor ji lze nejčastěji potkat v béžových kalhotách, červené kostkované košili, pohorkách a bílé kšiltovce.

Merkelová už od roku 2008 každý srpen jezdí do Jižního Tyrolska, nejčastěji se ubytovává ve středisku Solda, které se nachází uprostřed Ortlerských hor v Národním parku Stelvio. Pouze loni poprvé tento zvyk porušila. V loňském roce místo odpočinku v italských Alpách řešila politickou krizi v Německu, její manžel tak v horách osaměl.

Manžel Merkelové Joachim Sauer na tyrolské lanovce spolu se svým synem. Kancléřka ho tentokrát nedoprovodila Manžel Merkelové Joachim Sauer na tyrolské lanovce spolu se svým synem. Kancléřka ho tentokrát nedoprovodila | Profimedia.cz

Na dovolené si Merkelová ráda přispí

Letos si ale relax dopřála a do Itálie odjela, volno jistě využije k tomu, aby se vzpamatovala ze třech záchvatů silného třesu, které v posledních týdnech prodělala. „Nebudu zapírat, mám ráda dny na dovolené, kdy mám volno a můžu si trošku přispat,“ přiznala Merkelová. Proč tak s oblibou jezdí do Dolomit, ale neodhalila.

Kancléřka v Itálii znovu vytáhla i svůj osvědčený sportovní „obleček“, Merkelová během svého volna rozhodně nezahálí a věnuje se horské turistice. V pohorkách a s trekingovými holemi obchází alpské svahy, už několik let zůstává věrná sportovným kalhotám béžové barvy a červenobílé kostkované košili, přes kterou občas přehodí větrovku. Před ostrým sluncem ji obvykle chrání bílá kšiltovka.

Německá kancléřka Angela Merkelová v na Ischii v roce 2013. Německá kancléřka Angela Merkelová v na Ischii v roce 2013. | Reuters

Velikonoce na Ischii

Jižní Tyrolsko ale není jedinou destinací, kterou s oblibou navštěvuje. Merkelová si zamilovala také italský ostrov Ischie, kam se manželem vydává v období Velikonoc, tedy většinou v březnu nebo květnu.  V posledních letech si tam na svátky zajela zhruba sedmkrát.

Jižní Tyrolsko zbožňuje také německý prezident Frank-Walter Steinmeier, na dovolenou tam pravidelně jezdí také italský expremiér Silvio Berlusconi. Více na jih zase každoročně zavítá britská expremiérka Theresa Mayová.

TuristavCR ( 4. srpna 2019 21:15 )

TuristavCR ( 4. srpna 2019 21:10 )

TuristavCR ( 4. srpna 2019 21:08 )

Souhlasím

TuristavCR ( 4. srpna 2019 21:04 )

Ano, přesně jako češi i slováky...

Vivat_Putin ( 4. srpna 2019 07:58 )

Špína co ničí Evropu

Zobrazit celou diskusi