Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Merkelová na operním festivalu: Samé úsměvy, zelené šaty, manžel nikde a německá smetánka

Autor: Mii - 
25. července 2019
19:35

Vypadá to, že už se cítí lépe. Německé kancléřka Angela Merkelová ve čtvrtek vyrazila na zahájení festivalu Richarda Wagnera v bavorském městě Bayreuth a z fotografií je zřejmé, že starosti kolem svého třesu minimálně na chvíli pustila z hlavy. Slušivě se oblékla a své okolí, včetně bývalého kancléře Gerharda Schrödera, zahrnovala úsměvy. Akorát se účastní bez manžela, což vyvolalo mnoho otázek.

Poslední týdny byl podobný výjev spíše výjimkou. Merkelová vyrazila za kulturou a její psychice to zcela očividně pomohlo. Tak spokojená a šťastná na fotografiích nevypadala dlouho. I si dala záležet na své vizáži, do Bayreuthu dorazila v lesklém výrazně zeleném společenském kostýmku.

Fotografové ji zachytili, jak před operním domem pózuje s bavorským ministerským předsedou Markusem Söderem, jeho ženou Karin a starostkou Bayruethu Brigitte Merk-Erbou a jejím manželem Thomasem.

Předchozí roky vždy po boku Merkelové na podobných fotografiích stál její manžel Joachim Sauer. Pár je znám svou láskou k opeře a slavnosti Richarda Wagnera vždy bral jako začátek své dovolené. Merkelová s manželem obvykle rovnou z Bayuruethu odjížděli do hor, kde vznikal tradiční snímek putujícího páru.

Proč se Sauer festivalu neúčastní a zda hrozí, že letos žádná podobná fotografie Merkelové v horách nevznikne, není známo. Kancléřka však do Bavorska dorazila se dvěma vstupenkami, tak je možné, že čeká jiného hosta. První představení nicméně absolvovala sama.

Dorazila německá smetánka

Hudební slavnosti Richarda Wagnera jsou nejstarším dosud konaným festivalem vážné hudby. Zároveň patří mezi nejžádanější a nejrespektovanější na světě. Ročně registruje přes půl milionu žádostí o lístky, účast patří mezi výsadu, která připadne jen vybraným lidem.

Mezi návštěvníky se proto často objevují němečtí politici a letošek není výjimkou. Vedle Merkelové, Södera a Merk-Erbové dorazili bývalý spolkový kancléř Gerhard Schröder, ministr zdravotnictví Jens Spahn a ministryně kultury Monika Gruttersová. Nechybí ani zástupci šlechty jako František, vévoda bavorský a Gloria, princezna z Thurnu a Taxisu.

Merkelová je poslední týdny pod drobnohledem kvůli třem nekontrolovatelným třesům, které se jí udály během června a července. Vyvolaly spekulace, zda je zdravotně v pořádku. Ona sama tvrdí, že je, i svůj stav konzultovala s lékaři. Zároveň ujistila, že po uplynutí současného volebního období kandidovat na žádné funkce nechce. „Ale pak doufám, že bude následovat další život. A ten bych ráda vedla ve zdraví,“ řekla minulý týden.

Charlie_1953 ( 26. července 2019 11:17 )

Jo jo. Áda měl Wagnera taky rád. I ta smetánka tam bývala podobná.

cocumysvole ( 25. července 2019 22:25 )

A že bez manžela? Na píchání má přece migranty.

cocumysvole ( 25. července 2019 22:21 )

HOLOGRAM: Souhlasím jen děda Hitler tam chyběl.

cocumysvole ( 25. července 2019 22:19 )

y1xcvbnm: Jó zelená a pokroucená.

y1xcvbnm ( 25. července 2019 20:13 )

jak v zeleném latexu, vypadá holka jak lusk

Zobrazit celou diskusi