Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Holčička (6) vyrůstala ve psí množírně. Případ odhalili až ochránci zvířat

Autor: blv - 
29. července 2019
21:25

Nikdo neví, jak dlouho děvčátko vyrůstalo ve smečce psů. Ty její rodiče chovali pro zisk a prostředí podle toho vypadalo – nepořádek, špína, promočené podlahy. Na případ úřady přišly díky ochráncům zvířat. Ty o dívence neměly ani tušení, ale podezřelý jim byl nehygienický chov.

O ilegální množírně v ruském Saratově jako první na svém facebooku informovala ochránkyně zvířat Izabella Faizovová. „Bylo tam asi devatenáct psů - špicové, jorkšírové a další malá plemena. A v těchhle podmínkách žije dítě? Kde je sociálka,“ napsala krátce poté, co viděla neútulný domov malé holčičky. 

Této zprávy si všimla média a následně i sociální pracovníci. Ti za asistence policie dítě rodičům odebrali. O rodinu se už dříve zajímaly ruské sociálně-právní orgány ochran dětí. Před dvěma měsíci ale se sledováním přestaly, protože vše podle nich bylo v pořádku. 

Ochránci zvířat na místě majitelům sebrali devět zvířat. K ostatním totiž měli doklady v pořádku, a tak si je bez ohledu na otřesné podmínky zatím mohou ponechat.

Ruští ochránci zvířat v posledních dnech informovali i o dalším zvěrstvu. Zatím neznámí pachatelé v Nižegorodské oblasti vytvořili psí „tábor smrti“. V opuštěné vesnici zavřeli desítky zvířat do upuštěných domů a nechali je tam umírat hladem. Ochránci zvířat na místě našli mrtvá a umírající zvířata. Jen několik psů se podařilo zachránit a předat útulkům.

janakorek ( 30. července 2019 13:50 )

Je tu dost nedostaku, bohužel i naší zemi. Misto aby se starali o sve deti a zvířata, angazuji se u jinych. Kazdy z nas at si zamete pred vlastnim prahem. Urady akorat skodi, nepomahaji. To uz si tady u nas musime zvykat.Nekdy mi to přijde jako v rusku tady.

zvonik54 ( 30. července 2019 10:53 )

Altingerko, statistika říká, že na planetě Zemi je méně psů, než lidí. Čili, lidí je na Zemi v podstatě jako sr..ek, tak podle toho se s nimi zachází... Rusové jdou vývoji živočichů na Zemi vstříc! A to není špatné...

Altingerka ( 30. července 2019 10:17 )

A takhle to v dnesni dobe chodi, hlavne, ze se kazdej zajima o psy, ale, ze 6 let decko trpi, je kazdymu putna.

kajineknahrad ( 30. července 2019 08:25 )

Ééé - sabaka i děvočka? Nu vot, stakan...

Pohybovenadany ( 30. července 2019 04:14 )

Říkáte Rusko ? To neni možné , a co na to Zeman?

Zobrazit celou diskusi