Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nejhorší masová vražda za desítky let: Japonsko truchlí za oběti požáru studia

Autor: ČTK - 
20. července 2019
07:57

Většina obětí čtvrtečního žhářského útoku na studio animovaného filmu byli mladí lidé do 40 let se světlou budoucností. Někteří z nich byli přijati teprve v dubnu, řekl prezident společnosti. Počet obětí vzrostl oproti předchozí páteční bilanci o jednu na 34, informovala agentura Reuters.

Čtvrteční útok na světově proslulé studio Kyoto Animation byl nejhorší hromadnou vraždou v Japonsku za poslední dvě desetiletí.

Někteří z nich se k nám připojili teprve v dubnu. A 8. července jsem jim dal malou, ale jejich první prémii,“ řekl dnes k obětem šéf společnosti Hideaki Hatta. „Lidé, kteří měli slibnou budoucnost, přišli o své životy. Nevím, co říci,“ řekl Hatta.

Patnácti z obětí bylo mezi 20 a 29 lety, jedenácti mezi 30 a 39, uvedla televize NHK. Dalším šesti obětem bylo přes 40 let a jedné bylo nejméně 60. Věk poslední oběti, muže, který zemřel v nemocnici, není známý. Jména obětí nebyla zveřejněna.

Studio Kyoto Animation mělo přibližně 160 zaměstnanců s průměrným věkem 33 let.

Jednačtyřicetiletý muž ve čtvrtek podle výpovědí svědků křičel „Zdechněte“ a pak zřejmě benzinem polil vchod do renomovaného studia animovaného filmu a zapálil ho. Při požáru utrpěl těžké popáleniny na obličeji a nohou.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi