Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

„Ukradli mi román," tvrdí žhář, který zapálil filmové studio. Zahynulo 33 lidí

Autor: ČTK - 
19. července 2019
06:56

Muž, který je podezřelý z podpálení studia animovaného filmu v japonském Kjótu, tvrdí, že mu toto studio ukradlo nápad na román. Informovala o tom agentura Kjódó s odvoláním na zdroj z okruhu vyšetřovatelů. Při čtvrtečním požáru zemřelo 33 lidí a více jak 30 utrpělo zranění a podle agentury Reuters šlo o největší hromadnou vraždu v Japonsku za posledních 18 let.

Také agentura Reuters s odvoláním na japonská média napsala, že žena, která viděla, jak policie údajného pachatele zatýká, uvedla, že křičel, že ho okopírovali.

Oheň zachvátil budovu společnosti Kyoto Animation, která produkuje úspěšné televizní kreslené seriály, ve čtvrtek okolo 10:30 místního času (3:30 SELČ). Nepodařilo se ho dostat plně pod kontrolu ani po třech hodinách hašení. Na místě zasahovalo asi 30 hasičských vozů. V době požáru se v budově nacházelo kolem 70 lidí.

Jednačtyřicetiletý muž podle výpovědí svědků křičel „Zdechněte“ a pak zřejmě benzinem polil vchod do renomovaného studia animovaného filmu a zapálil ho. Nedaleko studia byly nalezeny dva kanystry, batoh a vozík a policie před jeho sídlem vyskládala pět dlouhých předmětů, pravděpodobně nožů.

Muž ve studiu nepracoval a podle adresy na řidičském průkazu žil na severním předměstí Tokia. Při požáru utrpěl těžké popáleniny na obličeji a nohou.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi