Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

V zábavním parku se zlomila atrakce: Tragická nehoda si vyžádala 2 mrtvé a 29 zraněných!

Autor: csk - 
18. července 2019
22:48

V západoindickém městě Ahmadábád došlo v neděli k tragické nehodě. V tamním lunaparku se rozlomila obří kyvadlová houpačka plná lidí. Havárie adrenalinové atrakce připravila o život dva návštěvníky a dalších dvacet devět se zranilo. Policie zatkla provozovatele atrakce a vyšetřuje okolnosti neštěstí.

Byla to chvíle plná adrenalinu i zábavy. Návštěvníci lunaparku si užívali oblíbenou a vzrušující atrakci v podobě obří kyvadlové houpačky, která sem a tam zvedá lidi do výšky až kolem deseti metrů. Jeden z kolemjdoucích si dokonce lidi řvoucí nadšením na atrakci natočil.

Uběhlo jen pár vteřin a zábava se proměnila v horor. Houpačka s 31 lidmi se zlomila, a část, ve které všichni seděli, narazila ve vysoké rychlosti do „nohou“ atrakce a spadla na zem. Dva z návštěvníků nepřežili, zbytek si odnesl zranění, z toho tři lidé těžká a jsou ve vážném stavu.

Rozbitou atrakci provozovala společnost Superstar Amusement Private Limited, jejíž zástupce vzali po incidentu kriminalisté do vazby. „Policie nyní společně s forenzní laboratoří prozkoumá, z jakých technických důvodů se atrakce porouchala,“ sdělil listu India Today velitel zasahujících hasičů.

Premiér indického státu Gujarat Vijay Rupani slíbil důkladné vyšetření nehody a přísný trest pro viníky nehody. Dále vyzval firmu provozující atrakci, aby všechny poškozené dostatečně odškodnila a uhradila jejich léčbu. 

Podobná nehoda se stala 18. června rovněž v Indii. Naštěstí při ní nikdo nepřišel o život. 

VIDEO: Kyvadlová atrakce se zlomila vejpůl, tři lidé přišli o život!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání