Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Číňan v Praze zabil své dva krajany: Po 20 letech ho vydali do Česka

Japonsko vydalo do ČR Číňana odsouzeného za dvojnásobnou vraždu  (ilustrační foto)
Japonsko vydalo do ČR Číňana odsouzeného za dvojnásobnou vraždu (ilustrační foto)  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
20. března 2019
18:47

Japonsko vydalo do Česka čínského státního příslušníka odsouzeného českými soudy za dvojnásobnou vraždu. Hledaný člověk spáchal vraždu v roce 1998, a hned poté utekl do Číny. Oznámil to ve středu mluvčí ministerstva spravedlnosti Vladimír Řepka na webu úřadu. Podle něj je to vůbec první případ, kdy ministerstvo žádalo o vydání nějaké osoby z Japonska. Mezi Českem a Japonskem není uzavřena smlouva o vydávání lidí k trestnímu stíhání či výkonu trestu.

Dvojnásobnou vraždu spáchal podle úřadu čínský občan v roce 1998. Vzápětí odcestoval do své domoviny, kde se zhruba dvě desítky let skrýval. Zadržen byl na základě mezinárodního pátrání až loni v říjnu v Japonsku. V Česku byl v roce 2003 odsouzen za vraždu ke 12 letům vězení. Japonsko ho do Česka vydalo letos 15. března.

Ministerstvo zatím neuvedlo podrobnosti k vydanému člověku ani k činu, který spáchal. Podle zpravodajství ČTK byli na jaře roku 1998 nalezeni v pronajatém bytě v Praze 4 dva zastřelení Asiaté. Podle tehdejšího mluvčího policie Josefa Šulcka leželi v bytě dva mrtví muži několik dní.

Linda Scott ( 20. března 2019 20:05 )

Unavený z neustálých pokusů o zhubnutí? Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > www.Takeslim.com

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání