Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Prezident oplzle lichotil starostce: Chytil bych vás za kalhotky, dokud nepovolí

Autor: Darina Jíchová - 
14. května 2019
23:10

Filipínský prezident Rodrigo Duterte obstál ve zkoušce, jeho spojenci ovládli senátní volby a obsadili většinu křesel v horní komoře parlamentu. Kontroverzní státník během voleb nezklamal ani, co se jeho pověsti sexisty týče. Během jednoho z volebních mítinků se vyjádřil na adresu pohledné starostky, které řekl, že „by ji držel za kalhotky“ jen, aby neopustila kampaň, informoval deník Daily Mail.

Duterte je mezi lidmi stále populární a to i přes krutou válku, kterou vyhlásil drogovým gangů. Střety mezi policisty a zločinci si vyžádaly mnoho životů i na straně civilistů. Ani volby se neobešly bez násilných střetů a bylo během nich podle oficiálních údajů zabito nejméně 20 lidí, dalších 24 bylo zraněno.

Starostka Tita Bajaová-Gallantesová má Duterteho zarámovanou fotku v kanceláři. Starostka Tita Bajaová-Gallantesová má Duterteho zarámovanou fotku v kanceláři. | reprofoto/facebook/TitaBaja-Gallantes

Prezident se láskou k ženám nikdy netajil

Filipínský prezident se nikdy netajil svou láskou k ženám, ani tím, že podváděl svoji dlouholetou manželku. Mnozí nevěří ani tomu, že je věrný své současné družce. Přestože patří k nejoblíbenějším politikům v historii země, má podporu přes 90 procent populace, jeho výstupu mnohdy pobouří i Filipínce. Při volbách to byly hlavně Duterteho poznámky k mladé starostce Titě Bajaové-Gallantesové.

„Jste skutečně nádherná. Kdyby bylo na mě, nikdy bych se s vámi nerozešel. Nikdy bych vás nenechal odejít a nenechám vás opustit kampaň. Chytil bych vás za kalhotky a držel, dokud by nepovolily. Jste prostě hrozně krásná,“ řekl političce. Je otázkou, zda se jeho slova Bajaové-Gallantesové dotkla. Na sociálních sítích se chlubí fotkami s prezidentem, společný zarámovaný snímek má i v kanceláři.

Duterte plánuje přepsat ústavu

Ani tyto oplzlé komentáře ale neodradily Filipínce, aby Duterteho spojence volili. Prezidentova moc v zemi sílí a řada západních států se obává, že se z něho stane diktátor. Zvláště poté, co Duterte slíbil, že obnoví trest smrti a nechá přepsat ústavu. Současně už dostál svému závazku a snížil hranici trestní odpovědnosti z 15 na 12 let.

„Volila jsem jen ty kandidáty, které podpořil prezident Duterte, protože jeho vláda dělá dobrou práci,“ vysvětlila tisku svůj výběr Myrna Cruzová (51). „Souhlasím s jejich programem, hlavně bojem proti drogovým gangům, ale přeju si, aby skončila ta krveprolití,“ doplnila Cruzová. Její přání sdílí miliony Filipínců.

Opozice varovala, že jakákoliv změna ústavy by mohla vést ke zrušení volby prezidenta pouze na jedno období. Duterte by tak mohl kandidovat znovu, úpravy by mu umožnily i pokračovat ve své brutální válce s drogovými gangy a obnovit trest smrti. Právě Duterteho snaha zavést znovu v zemi popravy znepokojuje Radu pro lidská práva při OSN.

 

salto ( 15. května 2019 16:53 )

Zdalipak by jej ona chytla za babánka, dokud by nepovolil?

Taurus70 ( 15. května 2019 07:17 )

Anonym01 inspiroval se u nejvetsiho demokratickeho diktatora vsech dob Clintona ten jediny to dotahl az k oralnimu sexu v ovalne pracovne😂😂😂😂

Taurus70 ( 15. května 2019 06:32 )

Aby se z toho feministky zas nepokakali,jde videt ze to holka ma v hlave srovnane😂😂😂👍👍👍

europa ( 15. května 2019 06:24 )

Co jiného čekat od negra. Slušné vychování těžko.

Zobrazit celou diskusi