Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Mayové dovolená prospěla a září. Čerpala nové síly na další vyjednávání o brexitu

Autor: Darina Jíchová - 
24. dubna 2019
19:50

Britská premiérka Theresa Mayová (62) vyrazila v době své dovolené s manželem Phillipem (61) na venkov. Volno před dalším jednáním o brexitu trávila ve Walesu. Čerstvý vzduch jí evidentně prospěl a vlil Mayové novou krev do žil. Vitální premiérka se například o Velikonocích podílela na organizaci půlmaratonu, po brexitem ztrhané političce nebylo ani památky, napsal deník Daily Mail.

Když 12. dubna místo plánovaného brexitu ohlásila Mayová 11denní dovolenou, unijní vyjednávači nebyli nadšení. Po mimořádném summitu se zástupci členských států Evropské unie, který se konal 10. dubna a kde se dohodli na flexibilním odkladu brexitu, tlačili na premiérku, aby s poslanci co nejrychleji schválili dohodu upravující odchod z EU. Mayová ale evidentně volno potřebovala.

Britská premiérka Mayová si užila dovolenou, jednání o brexitu pokračují, (24. 04. 2019). Britská premiérka Mayová si užila dovolenou, jednání o brexitu pokračují, (24. 04. 2019). | Profimedia.cz

Mayová se pořádně zregenerovala

Opuchlé oči s výraznými kruhy pod očima, ztrhané oči a sinalou pleť nahradila vitalita, podle kosmetičky celebrit Olivie Toddové Mayová „vysloveně září“. Premiérka měla před Velikonocemi pořádně nabitý program, schůze v parlamentu, kde se jí přes Dolní sněmovnu nedaří prosadit brexitovou dohodu, střídala jednání s evropskými spojenci. Politička byla pravděpodobně na dně svých sil.

Na venkově v podhůří velšských hor, pryč od neshod s poslanci, ale měla čas relaxovat a nabrat novou energii, kterou bude v boji v parlamentu potřebovat. „Je vidět, že se pořádně vyspala a vyrazila na sluníčko. Její pleť vypadá skvěle a Theresa Mayová se zbavila znatelné únavy a bledosti ve tváři. Někdy skutečně stačí jen odpočinek, hezké počasí a dostatek vody,“ vysvětlila Toddová.

„Nepochybuju o tom, že si užívala teplé a slunečné počasí, je i trochu opálená, díky tomu vypadá její pokožka svěže a mladistvě,“ dodala Toddová. Mayová s manželem v neděli vyrazili na mši do kostela v Dolgellau v národním parku Snowdonia. Na stejném místě se před dvěma roky rozhodla vyhlásit předčasné volby.

Jednání o brexitu pokračují

Premiérka se také podílela na organizaci maratonu v Maidenheadu, v reflexní vestě fandila běžcům, ukazovala jim, kam mají běžet, a rozdávala jim vodu. Mayová se rovněž ochotně fotila s diváky. Do práce se politička vrátila včera, další hlasování v parlamentu, kde usiluje o schválení své dohody, ji čeká za 10 dní.

Pokud by dohodu prosadila před evropskými volbami, zhruba do 22. května, Británie by se jich nemusela účastnit a mohla  byv podstatě okamžitě opustit EU. Jestliže však před poslanci znovu neuspěje, Britové se zapojit musí, flexibilní odklad brexitu bude trvat do 31. října.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi