Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Holanďanka chce eutanazii: Děsí mě, co bude po smrti!

Autor: hpe - 
6. dubna 2024
20:15

Zoraya ter Beeková (28) pocházející z malé vesničky v Nizozemsku se rozhodla ukončit život letos v květnu. Přestože je fyzicky zcela zdravá, po psychické stránce je na tom mnohem hůř. Trpí silnými depresemi a hraniční poruchou osobnosti. Mezi její další diagnózy patří taktéž autismus. Pro eutanazii se rozhodla poté, protože jí lékaři dlouhodobě nedokázali pomoci.

Pověřený lékař přijde provést eutanazii přímo k Zoraye domů. Žena si totiž přeje zemřít v obývacím pokoji po boku milovaného přítele. Doktor se podle protokolu musí hned několikrát ujistit zdali je osoba opravdu přesvědčena svůj život ukončit. Teprve potom může injektovat do žil látku, která zastaví srdce. Jakmile je dotyčný po smrti, lékaře musí prověřit kontrolní orgány. Ty pak určí zdali postupoval podle zákona.

Zoraya se prý sice bojí smrti, ale ze života je už dlouhodobě unavená. Nedokáže již čelit zhoršujícímu se psychickému stavu, který podle lékařů navíc nemá mnoho šancí na zlepšení. Spolu s přítelem vymysleli, jak bude s jejím tělem po smrti naloženo. Zoraya by si přála byt zpopelněna a rozprášena. Údajně má pár už vybrané místo. „Nevidím to tak, že moje duše odchází, ale spíš jako sama sebe osvobozená od života,” konstatovala v článku Daily Mail

Holandsko jakožto jedna ze tří zemí v Evropské unii, která umožňuje asistovanou sebevraždu, hlásí, že zájem o eutanazii mezi obyvatelstvem značně stoupá. Jen v roce 2022 touto cestou zemřelo okolo 8,7 tisíců lidí, což je nárůst o celých 14 procent. 

Video  Zemřela Denisa z MasterChefa: Poslední vzkaz fanouškům  - Instagram
Video se připravuje ...

al.bunda ( 6. dubna 2024 20:58 )

Co?? no nic a v podstatě už nebude mít tu možnost aby jí to bylo jednoduše jedno 😕 člověk si dělá nějaké naděje že to bude pokračovat ale kulový akorát.. a asi to tak má být 👍

Zobrazit celou diskusi