Sofie Höppnerová, kterou si pořídila Ivana Jirešová, hvězda Ordinace v růžové zahradě, s dnes již zesnulým Ondřejem Höppnerem (†55), podědila po rodičích jejich umělecké vlohy. Díky mamince má herecký talent, po otci, jenž byl novinářem, zase umí psát. Takže i když teď studuje konzervatoř, hraje v divadle a má za sebou několik seriálových rolí, uvažuje o tom, že by dál šla na režii nebo scenáristiku.

„Píšu si teď monodrama, ve kterém chci i hrát. Je to náročné psaní, ale je to pro mě trochu léčebný proces. Jmenuje se Nemoce a bude to fakt silné,“ prozradila pro iDnes na premiéře komediálně laděného romantického seriálu Lež na pláži kanálu FTV Prima. Inspirací pro děj příběhu, který jí vzniká pod rukama, je prý její vlastní život - přestože je sotva plnoletá, má toho za sebou už poměrně hodně.

Video
Video se připravuje ...

Barmanka z Ordinace Ivana Jirešová: Dcera (18) jí opustila! Markéta Reinischová

V chystané divadelní hře se totiž mají odrážet její zkušenosti z dětství, kdy se o ni rodiče přetahovali a oba ji chtěli do své péče, a tak měla dva domovy. To ji notně poznamenalo. „Diagnostikovali mi hraniční poruchu osobnosti, anorexii a bulimii,“ prozradila Sofie, která tak odtajnila poruchy příjmu potravy a typ poruchy osobnosti, při které postižený trpí na napjaté, nestabilní nálady a změněné sebehodnocení.

Její křehká, umělecká duše trpěla dokonce tak moc, že musela vyhledat odbornou pomoc v příslušném zařízení. „Jsem teď po tříměsíční psychiatrické léčbě a tohle je první týden, kdy jsem zase venku a rozkoukávám se,“ nechala se Sofie slyšet na akci k seriálu, v němž má společně s dalšími talentovanými dětmi, dcerami Lindy Rybové (48) a Davida Prachaře (65), jednu z hlavních rolí.

Fotogalerie
45 fotografií