Denisa Zajícová (†35), co se proslavila účastí v kulinářské reality show MasterChef Česko, podlehla rakovině. Talentovaná kuchařka a maminka dvou malých dcer (jednu měla se svým manželem, druhá byla partnerova a společně ji vychovávali) se již nějakou dobu nacházela v posledním, čtvrtém stádiu nemoci. Sympatická finalistka kulinářského pořadu bojovala jako lvice - ovšem ani speciální léčba za dvě stě tisíc korun měsíčně, na kterou se jí skládaly tisíce lidí, u ní neúčinkovala tak, jak měla.

Navíc se jí na mozku vytvořily další nové nádory, které už nešlo ani operovat, ani ozařovat. O svém soužení s „Evženem“, jak jednomu ze svých nádorů říkala, včetně průběhu (bohužel neúspěšné) léčby, pravidelně informovala na sociální síti. „Občas nemůžu ani psát. Jeden den si řeknu, jak to všechno zvládnu, že to všechno vydržím. Ale druhý den je to úplně jiné a já ani neumím říct, jak se jmenuji a co je za den,“ posteskla si v jednom ze svých postů Denisa, za svobodna Cziglová.

 Poslední video pak sdílela 23. ledna tohoto roku. „Děkuju, jestli mi píšete hezké zprávy, ale vidím špatně, nebo spíš nevidím,“ svěřila se v takzvaném „živáku“, co pak zůstal viset na jejím instagramovém profilu. Ten se hodně sekal, takže záběry působily dost zmateně... a bylo poznat, že Denisa měla celkově problém formulovat smysluplné věty. Tvář měla opuchlou, což sama glosovala tím, že alespoň nemá vrásky, jedno oko stále mhouřila a koutek rtu spadlý... 

„Beru prášky, které mi pomáhají, abych mohla vůbec fungovat. Co se týče léků, tak jiné léky nejsou, i když hledám, stále...“ vysvětlovala s tím, že díky vhodným medikamentům zvládne například mluvit či chodit. Přesto měla však problémy číst. Svěřila se však, že se snaží trávit hodně času se svými nejbližšími, „ať nejsem právě ta, co jen leží“, a že chodí na různé psychologické přednášky.

Video
Video se připravuje ...

Zemřela Denisa z MasterChefa: Poslední vzkaz fanouškům Instagram

„Je to náročný, ale snažím se, pořád se snažím. Člověk si musí užívat každý den, protože každý den není jen tak normální den. Měli bysme být vděční za to, že tady jsme,“ apelovala na své followery. Ty pak v úterý 2. dubna zasáhla tragická novinka o jejím skonu - pod tímto posledním příspěvkem se totiž ještě stále objevovaly smutné komentáře a dotazy na její zdravotní stav. Mnozí její příznivci se podivovali nad tím, že se Denisa tak dlouho odmlčela, a znepokojeně se vyptávali, co se děje.

„Deni, myslím na vás každý den a pevně věřím, že se daří dobře a stane se zázrak...“ psala jí jedna fanynka před dvěma týdny. Bohužel se ale zázrak nestal a mladá žena zákeřné nemoci přece jenom podlehla. Poslední měsíce a dny jí alespoň v rámci možností ulehčovali „andělé“ z domácího hospice, díky nimž mohla Denisa naposledy vydechnout v pohodlí svého domova. „Naše bolest je veliká, ale upřímně věříme, že už je jí lépe,“ uvedli k tomu truchlící pozůstalí.

Fotogalerie
47 fotografií