Po krachu nákladné bioléčby, která pro ni představovala velkou naději, se Denisa Zajícová uchýlila opět ke změně jídelníčku. „Jedu zase keto dietu,“ prozradila v úterý na svém instagramu a vyfotila talíř s míchanými vajíčky, cherry rajčátky a avokádem. 

Dietu zkoušela už před lety

Máma dvou malých dcer bojuje s nádory na mozku už od roku 2014. Tehdy podstoupila čtyři operace, ale nařízenou léčbu odmítla. Místo toho se začala zajímat právě o změny stravování. „Rozhodla jsem se jíst zdravě a vynechat cukr a maso. Mám teď daleko víc energie, tři roky to drží a tři roky nejsem nemocná,“ svěřila se v pořadu Masterchef v roce 2019.

Bohužel, nemoc se nakonec přece jen vrátila, a Denisa tak strávila poslední dekádu v neustálém strachu o vlastní život a budoucnost. Letos v létě zahájila novou bioléčbu, na kterou se skládalo celé Česko – každý měsíc léčby totiž vyšel na astronomických dvě stě tisíc korun. 

Zklamání před Vánoci

Zprvu se zdálo, že léčba skutečně zabírá. „Výsledky jsou naprosto úžasné a já mám obrovskou radost. Dostala jsem od života ten nejhezčí dárek. Nádory se zmenšují až o šedesát procent a ty menší jsou úplně pryč,“ oznámila na sociálních sítích v září. 

Pak ale léčba přestala fungovat, a Denise se dokonce objevily nové nádory. „24. listopadu 2023 jsem si myslela, že dostanu nejhezčí dárek k Vánocům. Nic jiného jsem si vlastně nepřála. Ale každý máme naděleno předem. Je to trošku jinak, než jsem si myslela, ale člověk to nesmí brát špatně. Pojďme si naopak říct, tento rok byl opravdu plný zážitků. I když ne někdy těch nejlepších,“ popisovala minulý týden. 

Jediné přání

V současnosti už je Denisa smířená se vším, bojovat ale rozhodně nepřestává. „Kdyby vám někdo řekl, že máte měsíc, nebo dva života? Co budete dělat? Neříkám, že mám před sebou měsíc života. Pořád věřím a doufám. Nevím, jak dlouho tady budu. Ale chci si to užít. Každý den naplno a nelitovat ničeho,“ pokračovala upřímně.  

„Milý Ježíšku, ja vím, že to, co po tobě chci, je už moc příliš. Já vím, že tehdy jsem tě prosila o 5 let a už to bude 10 let, co jsi mi dal. Já vím, prodloužil jsi mi už tento rok. Vím, že člověk se musí umět smířit s každou variantou a pokračovat zase dál, i když to bolí. Ale, kdybych si mohla ještě něco přát, tak ty víš,“ vyslala v pondělí své jediné vánoční přání. 

 

Video
Video se připravuje ...

Zdrcená Patrasová o rakovině Aničky: Dám svůj život za její! David Turek

Fotogalerie
29 fotografií