Denisa se zdrcující diagnózu dozvěděla poprvé v roce 2014, když zkolabovala během zařizování svého svatebního dortu. „Dostala jsem silný epileptický záchvat, takže jsem jela do nemocnice a tam mi za dva dny zjistili, že mám obrovský nádor na mozku. Byl to strašný šok, bylo to pár měsíců před svatbou, nečekané, hrozné,“ popsala po letech na svém blogu. 

Následovaly čtyři operace a Denisa najela na zdravý životní styl, kterým se „Evžena“ dařilo držet na uzdě. V dobrém zdravotním stavu absolvovala v roce 2019 i soutěž MasterChef, kde předvedla svůj kuchařský talent.

„Evžen“ je zpátky a silnější než dřív

Pak ale přišly špatné zprávy. Nejen, že je nádor zpátky, ale jedná se o jeden z nejagresivnějších typů a nemoc už je ve 4. stadiu. Denisa proto začátkem letošního roku podstoupila další operaci mozku, po které na nějaký čas ztratila schopnost mluvit, psát a číst. Absolvovala dokonce i chemoterapie, kterým se do té doby vyhýbala.

Zkusila chemoterapii

„Tak mám za sebou prvních pár dní chemoterapie. Pro nádory mozku je prášková verze, ne infuze, ale cítím ji přes žaludek. Obdivuji všechny bojovníky, jak zvládají tohle ‚období‘ s ještě silnější chemoterapií. Každý máme nějakou silnou a slabou stránku. Já zvládnu v poklidu operaci mozku, srovnat se s výsledkem z histologie taky, ale teď se ve své kůži moc necítím,“ přiznala Denisa v dubnu s tím, že má další měsíc ozařování a chemoterapie před sebou. 

Bohužel nyní na svém Instagramu informovala, že ani náročná léčba nezabrala. „Evžen se bohužel namnožil, vytvořila se nová ložiska, úplně se zmutoval, nic na něho neplatí, žádné infuze, půst a hladovění, nezabralo ozařování, chemoterapie, ozonová terapie ani moje přírodní alternativní léčba, která byla tentokrát velmi silná, ale bohužel nepomohlo nic,“ svěřila se Denisa.

Poslední šance

Naštěstí pořád zbývá poslední šance, která Denisu může zachránit a prodloužit jí život. „Po únorové operaci začali na MOU zkoumat můj nádor, aby se zjistilo, jestli je nějaký lék, který by Evžena zastavil. Obvykle nádory nereagují a řešení se nenajde. Ti, kteří mají to štěstí, je tak 10 procent, že se nádor chytne, lék začne působit a nádor se zmenší. Evžen začal reagovat. Samozřejmě kolik procent úspěchu, že zabere v mé hlavě, je ve hvězdách,“ popsala. 

„Ale nic jiného teď není možné. Tak brzy operovaná být nemůžu. Cestovat a hledat lék v zahraničí je dlouhá trať a nádor se musí zastavit, pojďme si říct, je to agresivní nádor. Lék už jsem nasadila a upřímně se modlím každý den, aby to klaplo a já tu ještě pár let mohla být, mám svůj život ráda,“ svěřila se milovnice gastronomie svým bezmála 42 tisícům sledujících. 

„Moje role možná končí...“

Zároveň už se s nimi ale tak trochu rozloučila... „Ale bohužel musím se smířit i s tím, že tu nebudu věčně a moje role už tady možná končí. Vesmír nám neřekne, jaké s námi má plány a kdy si nás vezme zase zpátky,“ napsala. Přiznala, že striktní řád už neřeší a nebere ani žádné léky na utlumení. Ze všeho nejvíc se teď snaží trávit čas se svými blízkými a se svou rodinou. 

Video
Video se připravuje ...

Lékařka o mýtech a chybách při opalování. Rakovinu kůže už mají i děti. Pavlína Horáková

Fotogalerie
19 fotografií