Právě období Vánoc má být věnováno našim nejbližším, lásce, pospolitosti a přátelství. Na ty, kteří bojují s život ohrožující chorobou, to ale může mít hořkosladký dopad.

Talentovaná kuchařka Denisa Zajícová o tom ví své. Už řada Vánoc pro ni mohla být poslední, nakonec to ale zatím vždycky dopadlo dobře. A tak nepřestává doufat, že přijdou další a další…

„Milý Ježíšku, ja vím, že to, co po tobě chci, je už moc příliš. Já vím, že tehdy jsem tě prosila o 5 let – a už to bude 10 let, co jsi mi dal. Já vím, prodloužil jsi mi už tento rok. Vím, že člověk se musí umět smířit s každou variantou a pokračovat zase dál, i když to bolí. Ale, kdybych si mohla ještě něco přát, tak ty víš,“ vyslala Ježíškovi své přání pomocí instagramu. 

Denisa je maminkou dvou malých dcer a po boku má manžela, který jí každý den fandí. V létě nasadila novou bioléčbu, jejíž výsledky zpočátku vypadaly naprosto fantasticky. Vyhráno ale bohužel ještě zdaleka nemá… 

Když vám řeknou: Máte měsíc života

„Když by vám někdo řekl: Máte měsíc dva života? Co budete dělat? Neříkám, že mám před sebou měsíc života, já pořád věřím a doufám… Já nevím, jak dlouho tady budu, ani to nepočítám, neřeším, ale chci si to užít. Každý den naplno a nelitovat ničeho,“ vysvětlovala fanouškům minulý týden.

Dokonce je jasné, že smysl pro humor stále neztrácí, když posléze dodala: „Samozřejmě jinak než někteří, jak to mají – party, koks a chlebíčky. NE, to nepotřebuji. Ale být šťastná s těmi, které mám ráda, dokud to půjde. Být vděčná za každý den a večer, za který poděkuji, a nebudu plánovat ten druhý den. Každý máme tady svoji roli, svoji derniéru a svíčku života, která nám jednou zhasne,“ popsala.

„Budu se snažit pořád pozitivně myslet a zkusím najít jinou cestu a ještě si ten život užít. A nebojím se, nemám už strach. Není potřeba plakat a litovat mě. Je to jen na mně, jak to budu brát. Já už vím,“ nevzdává svůj boj Denisa.

Video
Video se připravuje ...

Zdrcená Patrasová o rakovině Aničky: Dám svůj život za její! David Turek

Fotogalerie
30 fotografií