Vyzkoušela už téměř všechno, bohužel nádory na mozku se stále vracely, mnohdy v mnohem agresivnější formě. „Červnová situace vypadala, že tady budu maximálně rok. Nádory byly zmutované v hlavě, množily se a rostly rychle,“ svěřila se Denisa se svým bolestným obdobím.  

Jediná a možná poslední záchranná berlička pro Denisu byla cílená bioléčba, na niž s manželem uspořádali sbírku. A díky vstřícným lidem, kteří přispěli dostatek peněz, mohla maminka dvou malých holčiček nákladnou léčbu zahájit.

„Asi jsem jako kočka a nevím, kolik mám životů. Nebo mě má ten nahoře hodně rád a pořád zkouší, co všechno vydržím. Jestli jsem v životě zažila největší štěstí a upřímnou radost v slzách, tak je to právě teď, a věřím na zázraky. Ne každý člověk má takové štěstí, jako mám já. Zmutovaný glioblastom se chytl na zacílenou bio léčbu, léky pro pacienty na rakovinu plic. Sama nechápu, jak je to možné, a myslím, že MOU je taky velmi mile překvapeno. Asi jsem žena štěstěny, jsem 1 z 30 pacientů, kterým léčba sedla a funguje,“ prozradila šťastná pacientka s tím, že neměla ani žádné vedlejší příznaky, jako průjmy, otoky těla, nevolnost či omdlévání.

Nejen, že léčba zabrala, ale výsledky, které Denisa dostala, jsou až ohromující. „Výsledky jsou naprosto úžasné a já mám obrovskou radost. Dostala jsem od života ten nejhezčí dárek. Nádory se zmenšují až o 60% a ty menší jsou úplně pryč. Moc, moc děkuji Masarykovu onkologickému ústavu Brno za výzkum a lék, který mi našli a může mi prodloužit život,“ radovala se amatérská kuchařka. Zároveň poděkovala za podporu nejen rodině a přátelům, ale hlavně všem, kdo jí pomohli, aby si mohla tuto nákladnou léčbu dovolit.

„Abyste rozuměli, tyto léky nesmím přestat nikdy brát, jinak by se vracely nádory zpět, to je ta mutace. Cena je vysoká, 200 tisíc měsíčně, takže teď je to částka 800 000,- / 4 měsíce. Samozřejmě je to pro mě nejlepší životní investice, ale… ta částka je masakr,“ vysvětlila Denisa. Za život je to ale přijatelná cena.

Video
Video se připravuje ...

Vítězem MasterChef Česko je sedmnáctiletá Kristína! TV Nova

Fotogalerie
25 fotografií