„24.11. 2023 jsem si myslela, že to bude už můj nejhezčí dárek k Vánocům. Nic jiného jsem si vlastně nepřála. Ale každý máme naděleno předem,“ uvedla na sociální síti Denisa Zajícová (za svobodna Cziglová), kterou si diváci mohou pamatovat z MasterChefa.

„Je to trošku jinak, než jsem si myslela, ale člověk to nesmí brát špatně. Pojďme si naopak říct, tento rok byl opravdu plný zážitků, i když ne někdy těch nejlepších a jednoduchých, ale ty hezké chvíle jsem si prožila, užila a pořád si chci užívat, dokud to jde,“ naznačila, že naděje na úplné vyléčení se asi nenaplnila, nebo alespoň ne zcela. 

„Dostala jsem od června krásný dárek k narozeninám, šanci prodloužit si život a užívala jsem si všechno naplno,“ narážela dívka na fakt, že v létě vsadili s manželem vše na jednu kartu, a to bioléčbu. Výsledky vypadaly velmi dobře. „Výsledky jsou naprosto úžasné a já mám obrovskou radost. Dostala jsem od života ten nejhezčí dárek. Nádory se zmenšují až o 60% a ty menší jsou úplně pryč. Moc, moc děkuji Masarykovu onkologickému ústavu Brno za výzkum a lék, který mi našli a může mi prodloužit život,“ popisovala zhruba před půl rokem s tím, že nyní musí stále brát léky, které jsou navíc velmi drahé, ale samozřejmě život za to stojí.

Jenže teď už brunetka mluví zase jinak, zřejmě se něco v prognóze obrátilo špatným směrem... „Když by vám někdo řekl: Máte měsíc, dva života? Co budete dělat? Neříkám, že mám před sebou měsíc života, já pořád věřím a doufám… Já nevím, jak dlouho tady budu, ani to nepočítám, neřeším, ale chci si to užít. Každý den naplno a nelitovat ničeho,“ vysvětlovala fanouškům.

Dokonce je jasné, že smysl pro humor stále neztrácí, když posléze dodala: „Samozřejmě jinak než někteří, jak to mají - párty, koks a chlebíčky. NE, to nepotřebuji. Ale být šťastná s těmi, které mám ráda, dokud to půjde. Být vděčná za každý den a večer, za který poděkuji, a nebudu plánovat ten druhý den. Každý máme tady svoji roli, svoji derniéru a svíčku života, která nám jednou zhasne,“ popsala.

„Budu se snažit pořád pozitivně myslet a zkusím najít jinou cestu a ještě si ten život užít. A nebojím se, nemám už strach. Není potřeba plakat a litovat mě. Je to jen na mně, jak to budu brát. Já už vím,“ nevzdává svůj boj Denisa.

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Další finalistka MasterChefa Petra Kamencová: Soutěž mi dala koule! Kisa Císařová

Fotogalerie
39 fotografií