Byla mladá a krásná, úspěšná foodblogerka a kuchařka, co se před lety zúčastnila prestižní televizní show MasterChef. Sice tehdy nevyhrála, ale získala si srdce celé řady fanoušků, co ji obdivovali pro její nezlomnost - i přes nepříznivou diagnózu čelila osudu v podobě zákeřné rakoviny. Jenže bohužel, boj, co sváděla, pro ni neměl šťastného konce. Denisa je totiž po smrti.

O jejím skonu informovala na jejím instagramovém profilu v úterý 2. dubna její rodina. „Tyto řádky se nepíší lehce, ale naše Deniska dnes prohrála svůj boj s těžkou nemocí a bila se statečně, až do samého konce. Naše bolest je veliká, ale upřímně věříme, že už je jí lépe. Děkujeme všem Denisčiným kamarádkám a kamarádům, za neskutečný zájem, podporu a pomoc při péči o ni. Neznáme nikoho, kdo by měl kolem sebe tolik opravdových a aktivních přátel jako ona, ta péče nás celou dobu neskutečně dojímala. Dodávali jste celé naší rodině sílu do každého dalšího dne, byly to pro nás nejhorší chvíle života a hodně těžký boj se zákeřnou a zlou nemocí. Díky vám všem, kteří jste se snažili Denisce ty poslední měsíce a dny zpříjemnit a ulehčit. Děkujeme také andělům z domácího hospice ze Zahradnikové, za neskutečnou pomoc v těchto chvílích, díky vám všem jsme to zvládli a Deniska mohla být v pohodlí domova až do úplného konce. Sbohem lásko naše, nikdy na tebe nezapomene, teď už odpočívej. Tvoje milující rodina,“ stojí na smutném oznámení. 

Video
Video se připravuje ...

Zemřela Denisa z MasterChefa: Poslední vzkaz fanouškům Instagram

Krutá diagnóza těsně před svatbou

Denise lékaři diagnostikovali krutou nemoc v roce 2014, kdy měla pár měsíců před svatbou. Tehdy dostala silný epileptický záchvat a zkolabovala. V nemocnici si vyslechla tu nejhorší možnou zprávu - že má obrovský nádor na mozku. 

Po prvotním šoku postupně absolvovala čtyři operace a měla podstoupit léčbu. „Všechno jsem ale odmítla a rozhodla jsem se jíst zdravě, že vynechám cukr a maso. Mám daleko víc energie, drží to a nejsem nemocná,“ chlubila se krásná Denisa v prvních dílech MasterChefa 2019.

Video
Video se připravuje ...

Denisa Cziglová se ozvala fanouškům a dokumentovala tak svůj zhoršující se stav Instagram

Věřila, že nemoc porazila. Jenže nádor se v roce 2023 vrátil... a v mnohem agresivnější verzi. „Výsledky z histologie naneštěstí potvrdily to, čeho jsme se všichni nejvíc obávali. Evžen v hlavě se přeměnil ze stage 3 na stage 4 Glioblastom. Jedná se o jeden z nejagresivnějších nádorů,“ odhalil Denisin manžel Roman.

Jelikož jedinou možnou léčbu nabízí klinika v Izraeli a neproplácí ji pojišťovna, rozhodl se, že pro Denisu uspořádá sbírku. Mladá maminka jedné vlastní a jedné nevlastní dcerky pak podstoupila operaci mozku a zdálo se, že se vše obrací k lepšímu.

Před Vánoci 2023 ovšem Denisa zjistila, že léčba nezabírá tak, jak by si přála. Na sociální síti, kde předtím sdílela se svými followery postřehy ze svého života, průběh léčby i snahu o optimistické vidění světa, tak posléze dokumentovala, jak se její stav zhoršuje.

Začala mít problémy nejenom s řečí, kdy se jí pletla slova, nedokončovala ve videích věty a zapomínala, co chce říct, ale přidaly se také potíže se zrakem, sluchem i s pohybem. „Teď už nemůžu nic. Jsem ráda, že si můžu jít sednout,“ přiznala. A bohužel, situace se nezlepšila...

Fotogalerie
36 fotografií