Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Miminko v kolébce odneslo tornádo: Našli ho živé v koruně stromu!

Autor: ČTK - 
16. prosince 2023
11:51

Americkým Tennessee se minulý týden prohnalo tornádo, které zranilo desítky lidí a nejméně šest zabilo. Mezi oběťmi mohl být i čtyřměsíční chlapec Lord, kterého tornádo odneslo přímo z mobilního domu, jemuž utrhlo střechu. Rodiče svého syna našli v dešti ve větvích stromu i s kolébkou po asi deseti minutách hledání, píší americká média.

„Něco ve mně mi řeklo, ať běžím a zakryju svého syna. Ale doslova v ten moment se zřítila stěna,“ popsala místní televizi WSMV4 22letá Sydney Mooreová, matka čtyřměsíčního Lorda a jeho ročního bratra Princetona. „Nejdřív uletěla střecha a pak špička tornáda zvedla kolébku s mým miminkem,“ řekla Mooreová.

Její přítel, Lordův otec se po kolébce vrhnul a na krátkou chvíli se mu ji podařilo držet, ale vítr s ním i dítětem házel a točil je v kruzích, zatímco Mooreová společně s ročním Princetonem zůstala uvězněná pod troskami mobilheimu.

„Myslela jsem, že (Lord) je mrtvý. Byla jsem si jistá, že ho nenajdeme, ale z milosti boží je tady,“ řekla Mooreová, která prý plných deset minut při hledání zoufale křičela.

Ačkoliv přišla o střechu nad hlavou, přežila celá rodina incident jen s několika škrábanci, píše stanice CBS News. Lidé z místní komunity podle matky rodinu podpořili hlavně věcnými dary v podobě potřeb pro děti. Sestra Moorové později založila pro zasaženou rodinu sbírku na serveru GoFundMe, kde lidé k dnešku vybrali 68.000 dolarů (asi 1,5 milionu korun) na nové bydlení.

Zobrazit celou diskusi