Herečka Brooke Shieldsová (57) se proslavila už jako velmi mladá. V pouhých 14 letech zářila v Modré laguně a prosadila se i na poli modelingu. Bohužel, mládí ve světle reflektorů nebylo příliš šťastné. 

V novém životopisném dokumentu Pretty Baby: Brooke Shields (Děvčátko: Brooke Shiledsová) nazvaném podle ikonického filmu ze 70. let, ve kterém se objevila teprve jako 11letá, herečka přiznala, že se stala obětí znásilnění. 

K incidentu došlo v roce 1987 krátce poté, co dokončila prestižní vysokou školu Princeton. Po studiích se chtěla vrátit zpátky do Hollywoodu a snažila se svou kariéru znovu nastartovat. Šla proto na večeři s jistým mužem, aby spolu pohovořili o možných nových projektech. 

Nejmenovaný muž ji pak měl přesvědčit, aby se s ním vrátila do jeho hotelu, odkud jí zavolá taxi domů. „Vešla jsem do jeho pokoje a on na chvíli zmizel,“ popsala herečka, která prý mezitím sledovala z okna dalekohledem volejbalový zápas. Pak se muž vrátil... a byl zcela nahý. 

Jako wrestlingový zápas

„Položila jsem dalekohled a rovnou na mě skočil. Bylo to jako wrestling,“ popsala. Přiznala, že ze strachu nebojovala tak silně, jak mohla. „Bála jsem se, že mě uškrtí, nebo něco takového,“ svěřila se. „Myslela jsem si, že jedno ,ne' by přece mělo stačit.“ O své zkušenosti z mládí v dokumentu veřejně promluvila vůbec poprvé. 

Hlavně přežít

Shiledsová popsala, že strachem a šokem úplně zamrzla a opakovala si jen „Hlavně přežij a dostaň se odsud.“ Také se prý disociovala od svého těla, což už v té době měla natrénované. 

Dávala si to za vinu

Herečka zároveň přiznala, že si nejprve dávala celou věc za vinu. „Řekl mi: ,Jsi jedna z mála lidí, kterým můžu věřit.' Je to takové klišé, až je to patetické... Myslela jsem si, že jsem vyslala nějaký signál, a takhle byl prostě přijat. U večeře jsem pila víno. Šla jsem do toho pokoje. Byla jsem tak důvěřivá,“ vzpomíná. Nakonec si zavolala taxi, celou cestu probrečela a noc strávila u kamarádky. 

Dokument Pretty Baby: Brooke Shields měl v pátek premiéru na filmovém festivalu Sundance a brzy bude ke zhlédnutí na Hulu. 

Video
Video se připravuje ...

Kauza Cervanová: Znásilněná šesti muži, o její vraždě rozhodl los Videohub

Fotogalerie
53 fotografií

Potýkáte se s problémy?

Máte pocit, že se nic nedaří a už nemůžete dál? Nestyďte se požádat o pomoc.

Linka první psychické pomoci, nonstop a zdarma: 116 123

Linka bezpečí pro děti a mládež, nonstop a zdarma: 116 111