Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dojemný pohřeb dcery Elvise: Utajená vnučka, Fergie citující královnu Alžbětu a rockové pecky!

/
  • Pohřeb Lisy Marie Presley
    23. ledna 2023 ● 15:51

    Během víkendu se konalo poslední rozloučení s jedinou dcerou krále rock'n'rollu - Lisou Marií Presleyovou (†54), která byla uložena k poslednímu spočinutí v rodinném sídle Graceland. Smutečního obřadu se účastnilo mnoho zajímavých hostí a došlo k mnoha zajímavým okamžikům... i jednomu překvapivému odhalení!

  • 1.

    Pohřeb

    Zprávy o náhlé smrti Lisy Marie Presleyové, dcery slavného Elvise, zasáhly snad každého. Z tohoto světa odešla ve věku pouhých 54 let a v neděli 22. ledna se v rodinném sídle této prominentní rodiny konal emotivní pohřeb. Lisa Marie byla uložena vedle svého milovaného syna Benjamina (†27), který zemřel v roce 2020 - na rozdíl od své maminky však odešel z tohoto světa dobrovolně, spáchal sebevraždu.

     

    Během pohřbu Lisy Marie vyšlo najevo, že do jejich rodiny nedávno přibylo malé děťátko. Dcera muzikanta a Priscilly Presleyové (77) tak byla babičkou! Jenom je škoda, že si této nové životní role dlouho neužila... Prozatím však není jisté, kdy se Lisina vnučka narodila, ani jak zní její jméno.

  • 2.

    Utajená vnučka

    K odhalení totiž došlo prostřednictvím smuteční řeči, kterou napsala její nejstarší dcera Riley Keoughová (33) a kterou přečetl její manžel Ben Smith-Petersen (31). „Děkuji, že jsi mi ukázala, že jediné, na čem v tomto životě záleží, je láska. Doufám, že budu svou dcerku milovat tak, jak jsi ty milovala mě, mého bratra a mé sestry,“  uvedla Riley, která pak byla viděna na pozemcích Gracelandu s dítkem v náručí. 

     

    „Děkuji, že jsi mi dala sílu, srdce, empatii, odvahu, smysl pro humor, povahu, divokost, houževnatost. Já a moji sourozenci jsme byli produkty tvého srdce,“ vzkázala ještě Riley mamince do nebe.

  • 3.

    Smuteční program

    Všichni, co se na pohřeb dostavili, dostali jakýsi „smuteční program“. Na něm bylo uvedeno, kdo nad rakví promluví i co zazní za písničky. Akci odstartovala například písnička Amazing Grace v podání Jasona Carka (53) a The Tennessee Mass Choir.

     

    Na programu nechyběl ani dojemný citát: „Měla jsem svůj život a užívala jsem si každou vteřinu. Ale jak to tak je, zlákal mě život další. Nyní žiji v úsměvech, měsíci, hvězdách a nebi. A cítím věčnou hrdost, když vás všechny vidím. A pro moje milované děti, které přemýšlí, co dělat. Jen se mějte krásně, jako já budu žít skrze vás.“

  • 4.

    Hvězdní hosté

    Posledního rozloučení s Lisou Marií se účastnili nejenom rodinní příslušníci, ale i hvězdy filmového a hudebního nebe. Například herec Austin Butler (31), který skvěle ztvárnil Elvise Presleyho v životopisném filmu Baze Luhrmanna (60) s názvem Elvis. „Jsem věčně vděčný za čas, kdy jsem měl to štěstí být blízko jejího jasného světla, a navždy budu milovat chvíle klidu, které jsme sdíleli. Její vřelost, její láska a její autenticita budou navždy v mé paměti,“ uvedl na adresu Lisy Marie mladý umělec již dříve.

     

    Společnost mu dělala jeho přítelkyně Kaia Gerberová (21), dcera topmodelky Cindy Crawfordové (56). Dvojice seděla hned za rodinou Presleyových. Na pohřbu nechyběl ani režisér Luhrman, jenž byl viděn, kterak se vřele s Butlerem objímá. Hvězdy jako Alanis Morissetteová (48) a Axl Rose (60) z Guns N' Roses zvolily místa vzadu. Zatímco Axl zapěl svůj hit z roku 1991, dojemný rockový „ploužák“ November Rain, Alanis pak na pódiu před truchlícími zazpívala song You Outta Know.

  • 5.

    Ex-manželka prince Andrewa

    Mezi hosty byla i Sarah Fergusonová (63), bývalá manželka prince Andrewa (62) honosící se titulem vévodkyně z Yorku. Do USA přiletěla z Velké Británie, jen aby se mohla účastnit vzpomínkového obřadu své dlouholeté přítelkyně Lisy Marie. „Myslím, že je teď s Benem,“ uvedla v odkazu na Lisina zesnulého syna s tím, že je přesvědčená o tom, že právě jeho sebevražda uspíšila její brzký konec. Lisa Marie podle ní zemřela na zlomené srdce. Fergie pak u Lisiny rakve přečetla báseň George Frosta (35), syna britského televizního novináře Davida Frosta (†74), kterou napsal po smrti svého otce.

     

    Vévodkyně také uvedla, že bude nadále podporovat dceru Lisy Marie Riley i čtrnáctiletá dvojčata Finley a Harper. „Když natáhnete ruku, budeme tam. Já tam určitě budu,“ zdůraznila. Ve své řeči pro „Sissy“, jak prý zemřelou láskyplně oslovovala, pak ještě citovala slova královny Alžběty II. (†96): „Moje zesnulá tchyně říkala, že nic, co se dá říct, nedokáže překlenout muka a bolest těchto okamžiků. Protože smutek je cena, kterou platíme za lásku. A jakou měla pravdu,“ posteskla si.

  • 6.

    Galerie

    Na další snímky nejenom z pohřbu, ale i ze života Lisy Marie se můžete podívat do naší galerie.

    Video
    Video se připravuje ...

    Elvis Presley – Od sexuálního symbolu po totální vyčerpání. Jak král rock 'n' rollu změnil hudbu Videohub

    Fotogalerie
    80 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy