Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Máma si píchla injekci na hubnutí: Málem zemřela na hypoglykemický šok!

Autor: pma - 
9. prosince 2023
05:00

Hrozivý zážitek za sebou mají děti pětačtyřicetileté Michelle Swordové z Cartertonu ve Velké Británii. Žena si před časem koupila injekční lék Ozempic. Má pacientům  potlačit chuť k jídlu a pomoci shodit nějaké to nechtěné kilo váhy. Michelle ale po aplikaci injekce zkolabovala a skončila s hraniční hladinou cukru v krvi v nemocnici. 

Prvně si Britka injekční lék na hubnutí, za více než 4 tisíce korun, zakoupila na konci roku 2020 poté, co se na ní projevily měsíce dlouhého lockdownu kvůli epidemii covidu. „Poprvé jsem hodně zhubla a fungovalo to úžasně. Cítila jsem se skvěle. Neměla jsem žádné vedlejší účinky a dodržovala jsem všechno do puntíku,“ svěřila se Michelle Swordová (45) z Cartetonu. 

Jenže po třech letech se jí pár kilo vrátilo nahoru a Michelle se rozhodla, že si opět pomůže injekčním lékem. „Velmi jsem se bála, že znovu a ještě víc přiberu. Věděla jsem, že je to teď velmi populární, takže bylo o dost těžší lék sehnat,“ přiznala žena. Kontaktovala jednu z britských společností, která Michelle sdělila, že se jedná o oficiální lék na hubnutí a že se nemá ničeho obávat.

Nikdo z pracovníků firmy se ale nezeptal ženy na její zdravotní stav, váhu či možné indispozice. „Vypadalo to úplně stejně jako tehdy a za dva dny mi to doručili až ke dveřím,“ uvedla Britka k tomu, když jí společnost doručila lék Ozempic. 

Ten si Michell dala na konci září před rodinnou večeří. „Připravovala jsem dceři čaj, když jsem se asi po 15 minutách začala cítit divně. Byla jsem dezorientovaná a došlo mi, že se hrozně potím,“ popsala žena. Krátce na to si i její dcera Caddie všimla, že je s její matkou něco špatně. Když její matka začala třeštit oči, sklonila se k zemi a na nic nereagovala, zavolala Caddie matčinu nejlepší kamarádku ze sousedství. Do pár minut se na místě objevili i záchranáři, to už ovšem Michelle upadla do bezvědomí. 

Lékařům rychle došlo, že mají co do činění se silným hypoglykemickým šokem. Jedná se o stav, kdy hladina cukru v krvi klesne pod hodnotu 2,8 mmol/l. Takto nízká hladina může narušit fungování mozku a zapříčinit u pacienta ztrátu vědomí, narušení funkcí mozku a následně ztrátu vědomí. 

Michelle měla štěstí a jako zázrakem přežila. „Lékaři říkali, že nikdy neviděli nikoho přežít s hladinou cukru v krvi, který vykazoval hodnoty 0,6 mmol/l. Prý to byl zázrak. Bylo mi řečeno, že kdyby se moje děti vrátily domů později, našly by tam už jen mrtvé tělo,“ přiznala Britka. S hubnoucími injekcemi prý už riskovat zdraví nechce. „Jsem na sebe tak naštvaná a stydím se. Už nikdy nic takového neudělám. Nemá cenu hazardovat se svým životem,“ dodala závěrem Michelle. 

Video  Pět nejčastějších nemocí, na které Češi umírají 
Video se připravuje ...

Donna ( 9. prosince 2023 17:37 )

Pokud si aplikovala "větší" množství, tak je to možné a hodnota 0,6 mmol/L tomu nasvědčuje.
Ozempic je na hubnutí dobrý, ale primárně určen na léčbu cukrovky, kde je dlouhý cukr nad 60

Donna ( 9. prosince 2023 17:32 )

Ani diabetikům předepsaný Ozempic, z lékáren, není vhodný na jinou, než diabetickou léčbu.
Každý rozumný člověk musí pochopit, že to, co se stalo oné Britce, je vlastně normální a pochopitelné, hypoglykemický šok je logický.

Donna ( 9. prosince 2023 17:28 )

Metformin je nepoživatelný? 🤔 Možná by to chtělo, odůvodnění.
Metformin má ověřené anti­ateros­klero­tické a kardioprotektivní účinky, proto se podává téměř všem, od začátku diagnostikovaným pacientům diabetu 2.typu.
Další velkou předností metforminu je jeho možná
kombinace se všemi dostupnými antidiabetiky i inzulíny.

jany ( 9. prosince 2023 14:08 )

v notmalnich mediich uz pisou ze slo o padelek

rumovapalice ( 9. prosince 2023 13:04 )

Řekla bych že i lékaři zabijí mnoho lidí předepisováním léku na cukrovku tzv. metformin, který je naprosto nepožívatelný a oni ho nutí každému kdo si dal večer před kontrolou špejli s cukrovou vatou.

Zobrazit celou diskusi