Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mrazivé varování Izraele pro Česko a další země: Agenti Hamásu číhají v Evropě?!

Autor: ČTK, swp - 
8. prosince 2023
07:30

Izraelský ministr pro diasporu Amichaj Chikli rozeslal lídrům několika evropských zemí včetně České republiky varování před rozsáhlou sítí agentů Hamásu v Evropě. Ve středu to uvedl izraelský deník The Jerusalem Post. Osobní dopisy podle listu obdrželi také představitelé Belgie, Británie, Dánska, Itálie, Maďarska, Německa, Nizozemska, Řecka, Švédska, stejně jako zástupci Evropské unie.

Chikli v dopisu připomněl, že bojovníci palestinského radikálního hnutí Hamás se při svém říjnovém útoku na Izrael dopouštěli masakrů civilního obyvatelstva. „Od těchto masakrů se násilí páchané vůči Židům celosvětově zvýšilo o 120 procent, což je šokující statistika. Krvelačnost Hamásu se bohužel neomezuje na Izrael a Židy, ale rozšiřuje se i na Evropu a křesťany,“ napsal podle izraelského deníku ministr v dopise.

Hamás po mnoho let působil po celém světě, především díky tajným humanitárním darům, prohlašuje také izraelské ministerstvo v dokumentu. „Jde o složitou síť nenávisti, která působí v mnoha zemích, včetně těch západních a silně demokratických. Tento fenomén musí být co nejrychleji vymýcen,“ stojí podle izraelského deníku v dopise.

12:00
2. 1. 2024
!

Válku v Gaze vyvolal překvapivý útok Hamásu na Izrael 7. října, při kterém podle Izraele zahynulo 1 200 lidí.

Palestinské zdravotnické úřady v Gaze ovládané Hamásem dnes uvedly, že si izraelská operace v Pásmu Gazy vyžádala životy 22 185 Palestinců a dalších 57 035 při ní bylo zraněno. Jen za poslední den bylo podle téhož zdroje při izraelských úderech v Pásmu Gazy zabito 207 Palestinců a 338 jich bylo zraněno.

Izrael tvrdí, že válka v Pásmu Gazy, která podle Reuters proměnila velkou část území s 2,3 milionu obyvatel v trosky a způsobila tam humanitární katastrofu, bude trvat ještě řadu měsíců. Tel Aviv však naznačil novou fázi ofenzívy, když v pondělí jeden z izraelských představitelů uvedl, že armáda tento měsíc stáhne své síly uvnitř Gazy a přejde na několikaměsíční fázi lokálnějších „likvidačních“ operací.

Děkujeme Vám za pozornost u našeho kontinuálního onlinu k válce mezi Izraelem a Hamásem. Další dění na Blízkém východě můžete sledovat i v roce 2024 na Blesk.cz prostřednictvím dílčích článků. Přejeme Vám šťastné vykročení do nového, doufejme, že poklidnějšího roku.

10:32
2. 1. 2024

Izraelská armáda oznámila, že v noci na dnešek podnikla vzdušné údery v Sýrii v reakci na útoky na severní Izrael. 

9:30
2. 1. 2024

Nad letištěm v severoiráckém Irbílu, kde působí američtí vojáci a jejich spojenci, byl sestřelen ozbrojený dron, napsala dnes agentura Reuters s odvoláním na dva nejmenované bezpečnostní zdroje. Zda si incident vyžádal škody nebo oběti na životech, není v tuto chvíli jasné.

Zobrazit celý online

Video  Hamás a jeho tunely: Takhle se teroristé skrývají v nemocnici v Gaze.  - IDF
Video se připravuje ...

krapotkin ( 8. prosince 2023 17:41 )

To bude těžké, už jsou zakuklený. V Evropě jsou jen díky mamá Merkel.

Melberi ( 8. prosince 2023 14:28 )

Najít, deportovat.

Uživatel_5354308 ( 8. prosince 2023 13:27 )

No Izraelci nejezdili do Gazy jen pak pozabíjet pár civilistů jak se to dělo neustále v Izraeli od Palestinců. A znáte jiný způsob, jak se zbavit teroristů, kteří mají za svatou věc zabíjet Židy? A moc čtete Sputnik a Aeronet.

Michal Valouch ( 8. prosince 2023 12:07 )

No koukám že chovancům v ústavech by měli ty léky opravdu dávat pravidelně ,když zapomenou pak to vypadá takhle.

Celebrity-chachacha ( 8. prosince 2023 10:59 )

Hahaha,už vidím čecháčky jak se radikalizujou v hospodě u piva .😅😅😅 a nebo ve frontě na špekáčky v nabídce v Kauflandu 🤣🤣🤣

Zobrazit celou diskusi