Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Matku od rodiny zabil zázračný lék na hubnutí? Žena po Ozempicu měsíce zvracela!

Autor: hpe - 
17. listopadu 2023
15:16

Australanka Trish Websterová (†56) se snažila do svatby své dcery zhubnout. Nechala si proto předepsat velmi populární lék Ozempic, který je primárně určen k léčbě cukrovky druhého typu. Užívá se však především jako přípravek k rychlému snížení tělesné váhy. Žena sice výrazně zhubla, ale za cenu vlastního života. Po měsících utrpení zemřela na následky ucpaných střev. Rodina zesnulé se domnívá, že příčinou její smrti jsou právě prášky.

Ještě předtím než Trish sáhla po prášcích, snažila se zhubnout pomocí cvičení a přísné diety. Ani jedno však nepřinášelo kýžené výsledky a tak se rozhodla pro jinou cestu. Přestože sama diabetes nemá, tak si od svého doktora nechala předepsat Ozempic, léčivo pro diabetiky s vedlejším účinkem – výrazným potlačením chuti. Mezi jeho uživatele patřil v minulosti třeba Elon Musk nebo Kim Kardashianová. 

Ukázalo se, že „léčba“ opravdu zabírá. Žena za pět měsíců zhubla neuvěřitelných 16 kilo. Mělo to ale jeden velký háček. Trish měsíce trpěla vedlejšími příznaky, jako byly nevolnost, průjem, a k tomu zvracela. V průběhu kůry musela kvůli výpadkům dodávek Ozempicu přejít na jiný hubnoucí přípravek Saxenda. Vysněná váha ženě ale štěstí nepřinesla.

V lednu 2023 bohužel Trish doma zkolabovala. Podle svědectví jejího manžela Roye se ženě u pusy udělala hnědá pěna. Muž se ji snažil resuscitovat, převalil ji na bok, aby mohla dýchat. Nic z toho však nepomohlo. Přivolaní záchranáři Trish toho večera prohlásili za mrtvou. Příčinou smrti byly střevní komplikace v důsledku gastrointestinálního onemocnění. Roy se domnívá, že za manželčinu smrt mohou léky.

Velkou popularitu má Ozempic taktéž v jiných zemích. V USA byl předepsán okolo devíti milionům pacientů, z nichž mnoho cukrovkou druhého typu nemá. Střevní komplikace při užívání léku byly pozorovány i u dalších osob. Prášek mimo potlačení chuti a pocitu plnosti zpomaluje průchod potravy trávicím traktem. Úmrtnost v důsledku užívání je však vzácná.

V Česku bylo Ministerstvem zdravotnictví předepisování Ozempicu omezeno pouze na pacienty s cukrovkou. Nelze ho tedy užívat na hubnutí.  

padrino ( 18. listopadu 2023 04:57 )

Ale zhubla.

mrkevmrkev ( 18. listopadu 2023 00:04 )

Hnědá pěna u pusy - vracely se jí fekálie nahoru. Hodně nechutné, ale kdysi kolegyně v práci o tomto povídala, že se to stalo u její příbuzné, když umírala.

testovnik ( 17. listopadu 2023 21:29 )

Mohla si za to sama !

Celebrity-chachacha ( 17. listopadu 2023 20:00 )

V rakvi byla úplná Twiggy.

Celebrity-chachacha ( 17. listopadu 2023 19:59 )

Senzace !
Jediný a jedinečný recept na hubnutí !
.
.
Osvědčený po staletí !
.
.
A je to .
.
.
????????
.
.

Nežrat!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání