Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Letuška Lenka se už léčí v Německu: Má za sebou první terapie

Autor: VaB - 
24. listopadu 2023
05:00

Letuška vládní letky Lenka Růžková má za sebou první část nadějné léčby proti závažné rakovině. Podstoupila prvních několik dní léčebných terapií na klinice v Německu, kam bude vždy na několik dní dojíždět. Na výsledky, zda je léčba efektivní, si ale musí počkat půl roku.

Příběh letušky Lenky Růžkové se začal psát už před více jak rokem, kdy jí zjistili nejagresivnějších a nejsmrtelnější formu rakoviny kůže. Rychle se v Česku začala léčit, léčba ale nezafungovala tak, jak by si každý představoval. Nefungovalo prakticky nic a lékaři postupem času přestávali mít možnosti, jak s rakovinou bojovat.

Nakonec se její blízcí rozhodli založit sbírku, ve které se za méně jak 24 hodin podařilo vybrat přes pět milionů korun. Celkově má Lenka ve sbírce už šest milionů. Díky tomu se vybrala dostatečně velká suma na to, aby mohla začít léčbu v Německu.

Terapie se tam provádí s pomocí onkologických virů. Celá léčba je určena právě pro pacienty, u kterých vše ostatní selhalo. Navíc tento typ léčení má výborné výsledky, nic z toho bohužel neplatí pojišťovny.

První terapii má za sebou

Lenka se teď pochlubila, že má za sebou první část léčebných terapií. „Nedávno jsem absolvovala první sérii léčebných terapií v Německu, které jsou sice psychicky i fyzicky velmi náročné, nicméně mám díky vám a vaší podpoře velkou motivaci bojovat, a to i ve chvílích, kdy mi zrovna není do zpěvu,“ popisuje bývalá letuška Armády ČR.

Do Německa bude dojíždět vždy na několik dní v měsíci. „Po zhruba šesti měsících bude možné provést průběžné testy a vyhodnotit efektivnost léčby,“ píše mladá žena. K tomu všemu ještě absolvovala magnetickou rezonanci, která naštěstí dopadla dobře.

„Předchozí dvě totiž nedopadly dobře, prokázaly metastatická ložiska a musela jsem absolvovat ozařování Gama nožem. K mé obrovské radosti a úlevě dopadlo poslední vyšetření dobře,“ vypráví. K tomu všemu ještě děkuje všem, kteří se ji podporují.  

Video  Ženu se zákeřným zánětem srdečního svalu transportovali do Institutu klinické a experimentální medicíny v Praze.  - IKEM
Video se připravuje ...

beda88 ( 26. listopadu 2023 00:48 )

nuuuuu, je smutné, že si člověk celý život platí pojištění, je lhostejnou jestli 10 nebo 40 let v DOBRÉ VÍŘE a když se něco zvrtne, musí prosit veřejnost o pomoc. za pár měsíců už víčka dojdou, PETky budou zálohované a co pak? nač je nám tolik pojišťoven, nač je nám tolik poslanců, nač je nám tolik senátorů, nač je nám tolik generálů? Na ...... no. 👎

Donna ( 24. listopadu 2023 10:35 )

Tak snad je opravdu třetí magnetická rezonance v pořádku.

Donna ( 24. listopadu 2023 10:31 )

Martin musí být absolutně v pořádku a jak minule zmínil jeho otec Tomáš Zatloukal, bojují vzhledem k oslabené imunitě s každou drobnou virózou...

Nejen o léku Uptaza, ale i léčbě genovou terapii se lze dočíst například zde:
http­s://ct­24.ces­kate­levi­ze.cz­/veda/­3617660-lek-ktery-ma-pomoci-nemocnemu-martinovi-je-zazrak-moderni-vedy-zavadi-se-primo-do-mozku

milan59 ( 24. listopadu 2023 09:50 )

A proč ten malý klučina Martínek na kterého se vybralo 150mil. musí čekat do ledna,než bude přepraven do Francie ?

Uživatel_5650027 ( 24. listopadu 2023 05:47 )

Léčba Gama nožem je užívaná pro operace mozku, v ČR pojišťovna za zákrok účtuje cca 2000 Euro, což je nejméně v Evropě!

Zobrazit celou diskusi