Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Letuška vládní letky Lenka otevřeně: Promluvila o boji s rakovinou!

Autor: VaB - 
5. listopadu 2023
05:00

Šest milionů, tolik dostane letuška vládní letky Lenka (36), která bojuje s nejagresivnějším a bohužel i s nejsmrtelnějším typem rakoviny kůže. Ve sbírce se za necelých 24 hodin podařilo vybrat cílovou částku, k tomu pak ještě milion. Navíc získá i od armády dalšího půl milionu. Lenka v textu, který zveřejnila, popisuje okamžiky po zjištění závažné nemoci a také odhodlání bojovat, protože zemřít ještě nechce.

Jako zlý sen, popisuje armádní letuška z vládní letky Lenka situaci, když jí lékaři zjistili závažné onkologické onemocnění. „Ale zlý sen to není, je to realita, která trvá už téměř rok a nazývá se rakovina, konkrétně maligní metastatický melanom, nejagresivnější a nejsmrtelnější typ rakoviny kůže,“ popisuje ve svém textu letuška.

K armádě se dostala ze soukromého sektoru, jejím snem byla práce letušky. A u vládní letky se jí splnil se vším všudy, cestovala s prezidentem, premiérem, ministry, ale i diplomaty nejen v letadlech, ale i vrtulnících. Ve svých 35 letech si však musela vyslechnout zprávu, že její nemoc je ve čtvrtém stadiu. „Všeznalý Google mi prozradil, že 5. stadium neexistuje… Navzdory osudu a kruté prognóze jsem se ale rozhodla bojovat, cítím obrovskou vnitřní sílu a prostě a jednoduše ještě nehodlám umřít,“ píše Lenka.

Lékaři vyčerpali možnosti

Lékaři v České republice postupem času vyčerpali veškeré možnosti, jak agresivní rakovinu porazit. Naskytla se ale možnost léčby v Německu, kde pacienti se stejným onemocněním dosahují pozitivních výsledků. „Jediná šance je zahraniční léčba, která však není hrazená z prostředků veřejného zdravotního pojištění. V mém případě opravdu platí, že není čas ztrácet čas, proto léčbu v Německu zahajuji již příští týden. Náklady s ní spojené zatím hradíme s rodinou sami, nicméně dlouhodobě to bez vaší pomoci a solidárnosti nezvládneme,“ vysvětluje, proč se nakonec rozhodli založit sbírku.

Ta nakonec netrvala ani jeden celý den, během necelých 24 hodin se lidem podařilo vybrat více než pět milionů korun. „Méně než 24 hodin na sítích, 4,5 milionu korun. Nemám slov. Vlastně ano. Leni, šup, mazej se léčit a poraž tu svini,“ vzkázal své kolegyni Vrchní praporčík Armády ČR Peter Smik.

A k několika milionům přibylo ještě 500 tisíc korun z Vojenského fondu solidarity. „Vojenský fond solidarity právě schválil finanční podporu naší kolegyni – letušce Lence z 24. základny dopravního letectva Praha-Kbely, která před rokem vážně onkologicky onemocněla, a to ve výši půl milionu korun,“ popsali vojáci.  

Na závěr dodává, že by si každý měl kontrolovat znaménka na těle. „Zároveň mám na vás všechny ještě jednu velkou prosbu, prosím kontrolujte znaménka sobě i svým blízkým a nepodceňujte prevenci, najděte si čas a dojděte si k dermatologovi. Melanom, ač zprvu často nenápadný, je opravdové svinstvo,“ píše letuška vládní letky.

Video  První transplantace jater od žijícího dárce dospělému příjemci proběhla v IKEM.  - IKEM
Video se připravuje ...

Andre Zeman ( 5. listopadu 2023 19:14 )

Záááááááávist!😂 Karma je zdarma, tvrdí tuponi (před měkkým i se háčky nepíšou, drndo). Přeji slečně letušce uzdravení, protože ona něco dokázala. Vy jste jen póvl. Osud, nebo ta vaše karma, by vás mohly vyměnit. Z vaší rodiny zjevne nic dobrého nevzešlo. Vás rodiče ani nevychovali. Vaše jediná šance, že vás nepostihne stejná nemoc jako otce je, že vám nádor nemá co napadnout.🧠 😂

Klarka Klarka ( 5. listopadu 2023 15:50 )

Jste hlupák! Tupej hlupák! Karma je zdarma i pro vás tupoňi! Slečna, omlouvám se, pro společnost nic neudělá! Jezdit vozit nápoje vládě? Myslím, že mezi 450 000 lidmi nalezne přátele ve společnosti a pomůže dalším! Ve Vojenské nemocnici se na papršitém zhoubném nádoru učili lékaři i studenti. Ve 450 00⁰ je mnoho potřeb nějších lidí, než rozvážànejších jídlo jako v bufetu!'

Andre Zeman ( 5. listopadu 2023 13:40 )

Tak ono to není žádné privilegium, když se zveřejní její příběh, protože se na diskuzích sesype spousta primitivů, kteří jí nepřejí vyléčení, protože Čecháčci razí heslo “když mě chcípla koza, druhým musí taky”. Nepřát šanci 36letý holce… aby karma někoho neposlala za tatínkem. Ta mladá holka toho společnosti spoustu dá, závistivci naopak.👎

Klarka Klarka ( 5. listopadu 2023 13:24 )

V ČR ročně onemocní 77 000 lidí ročně! S rakovinou léčenou žije 450 000 lidí ročně,kolik ročně zemře...raději s ohledem na pacienty statistiku neuvádím.
Prosím, 450 000 pacientů o fota a životní příběhy, jako tato vojanda! Se zhoubným nádorem mozku mého otce jsem prožila dětství a pubertu. Dvě operace a trápení! Modlila jsem se a prosila o pomoc milosrdnou smrt. Od smrti otce vím, že smrt je milosrdná, vím, že až můj čas nastane, příjde...toto učím i děti 🙂

lucie13 ( 5. listopadu 2023 10:34 )

Na konta mafiánů v ČR a UA.

Zobrazit celou diskusi