Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Kamera zachytila boj o život v Bělé pod Bezdězem: Na náměstí zkolaboval muž

Autor: jel - 
3. listopadu 2023
13:03

Pětačtyřicetiletý muž zkolaboval v úterý 24. října v odpoledních hodinách na náměstí v Bělé pod Bezdězem. Pohotová žena ihned začala s resuscitací, další svědek běžel pro pomoc na nedalekou policejní stanici. Policisté Václav Šejnoha a Radek Sokola na nic nečekali a ihned vyrazili na místo. V oživování pokračovali až do příjezdu sanitky. Resuscitace byla nakonec úspěšná. Celý dramatický boj o život zachytila kamera.

K události došlo kolem páté hodiny odpoledne. Poté, co se muž zhroutil na zem, jedna ze svědkyni neváhala a ihned mu začala poskytovat první pomoc. Ženin známý běžel zatím na nedalekou policejní stanici. 

Video  V Bělé pod Bezdězem zkolaboval na ulici muž, záchranu života zachytila kamera  - Policie ČR
Video se připravuje ...

„Václav Šejnoha a Radek Sokola na nic nečekali a okamžitě běželi na místo, kde se nacházel muž v bezvědomí. S sebou si vzali medivak a automatizovaný externí defibrilátor AED,“ popsala událost policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

Kriminalisté u muže zkontrolovali životní funkce a zjistili zástavu srdce. Václav Šejnoha proto pokračoval v srdeční masáži, kterou již předtím prováděla svědkyně. Radek Sokola mezitím zapojil defibrilátor. Ten ale u pacienta nedoporučil elektrický výboj. Policista Václav proto dalších asi devět minut pokračoval v resuscitaci.

„Po příjezdu se záchranářům povedlo obnovit životní funkce 45letého muže a převezli jej od mladoboleslavské nemocnice,“ doplnila mluvčí. „Lékař zdravotnické záchranné služby závěrem konstatoval, že okamžitou reakcí a započatou resuscitací ze strany kolemjdoucí ženy a následnou nepřetržitou resuscitací ze strany policistů všichni zúčastnění zachránili muži život,“ uzavřela.

y1xcvbnm ( 3. listopadu 2023 14:04 )

Bylo mi to divné že by tam do minuty byli se sanitkou a ono je tam vidět střih záznamu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání