Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

TikToker o životě v blízkosti prokletého Hotelu Cecil, kde došlo k 16 vraždám: Vidím duchy!

Autor: hpe - 
31. října 2023
05:00

Influencer Peet Montzingo se před nějakou dobou nastěhoval do bytu naproti nechvalně proslulému Hotelu Cecil v Los Angeles, aniž by tušil o jeho temné minulosti. Děsivá pověst místa se však brzo znovu potvrdila. Mladík od té doby zažil několik podivných incidentů, při kterých mu tuhla krev v žilách. O své příhody se dělí s milióny sledujících na sociálních sítích.

Když se Peet rozhodl najít si vlastní bydlení a osamostatnit se, netušil, že jeho novým domovem se stane dvoupokojový apartmán s přímým výhledem na Hotel Cecil. Často také označovaný jako nejstrašidelnější místo v Americe. Nic netušící TikToker nadšený z nízké ceny kývnul na podmínky a vzápětí se do bytu přestěhoval.

Peet uvádí, že jeho prvním a zároveň nejstrašidelnějším zážitkem s hotelem je noční epizoda, při které v okně spatřil kouřícího muže zírajícího přímo na něj. „Muž s cigaretou“, jak ho sám mladík nazývá, ho prý sledoval. Aby se přesvědčil o tom, zda ho muž stále sleduje, přesunul se do druhé části bytu. To nejhorší se bohužel potvrdilo. Podezřelý voyeur prý přešel paralelně s Peetem do druhé místnosti.

„Přestěhoval jsem se sem, protože to bylo hodně levné a teď vím proč. Většinu času, kdy jsem tyhle podivné věci natáčel, už byl hotel zavřený, což znamená, že tu nikdo nemohl bydlet,“ uvedl pro server The Sun TikToker. 

Influencer se stal hotelem přímo posedlý. Ve snaze zaznamenat cokoliv neobvyklého, co se naproti objeví, si Peet pořídil dalekohled, teleskop, a dokonce i drony. Jeho videa o Cecilu se stala virální senzací a mladíkovi díky nim značně stoupla sledovanost a popularita.

Sledovat však hotel jen z okna Peetovi nestačilo. Chtěl se mermomocí dostat dovnitř a zákoutí místa prozkoumat detailně. Jeho pokusy však byly marné. Budova totiž tehdy procházela renovací a nikdo dovnitř nesměl. Nakonec se ale Peetovi poštěstilo. Spřátelil se s místním hlídačem, který mu dovolil se ve 3 ráno na hodinu do domu podívat.

Pokud bylo pozorovat hotel z dálky strašidelné, tak být přímo uvnitř bylo podle mladíka nepopsatelně hrůzostrašnější. Odvážný TikToker stoupal postupně do vyšších pater. S každým dalším poschodím atmosféra houstla a podivnosti se kupily. Blikající světla a zvláštní zvuky byly proti tomu, co mladík zažil v jednom apartmá, zhola nic. 

Třešničkou na pomyslném dortu byla pak návštěva pokoje sériového vraha a satanisty Richarda Ramireze neboli „Nočního stalkera“, který měl na svědomí desítky životů. Ve čtrnáctém patře vrah pobýval v roce 1985, tedy těsně před jeho zatčením. Hned při vstupu do násilníkova pokoje, Peet pocítil tíživou úzkost.  

„Atmosféra ve vzduchu byla najednou okamžitě těžká a morbidní. Připadalo mi, že mě někdo sleduje. Také jsem začal slyšet bouchání dveří, což se předtím nedělo. Snažil jsem se ho přivolat, celé to bylo hodně strašidelné. Celou dobu jsem měl stažený žaludek. Nedokážu si to vysvětlit,“ popisuje pro The Sun Peet. 

V Hotelu Cecil došlo od jeho otevření v roce 1924 k nejméně 16 vraždám, sebevraždám a několika nevysvětlitelným paranormálním jevům. Nejznámějším nevyřešeným případem spojeným s Cecilem je smrt Elisy Lamové. Na záznamech z bezpečnostních kamer byla dívka spatřena živá naposled. Později ji nalezli mrtvou v nádrži na vodu na střeše domu.  

Budova byla v roce 2021 znovu otevřena jako ubytovna pro sociálně slabé, avšak dodnes zůstává víceméně stále prázdná.  

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání