Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Podnikatelka se v zahraničí zakoukala do prince: Následovala svatba s velkolepou veselkou!

Autor: rc - 
16. října 2023
17:38

Odstěhovala se do Nizozemska za studii a snem o vlastním podnikání. Ovšem místo toho se zamilovala do prince a stala se jeho princeznou. Hande Macitová (31) se přivdala do jedné z nejstarších evropských královských dynastií. V minulém roce si rodačka z Turecka vzala prince Alexandra Meklenburského (32).

Hande vyrostla v tureckém městě Taurus a snila o tom, že bude astronautka. Nakonec se ale rozhodla pro jinou životní cestu. V roce 2010 se odstěhovala do Nizozemska a začala studovat na univerzitě v Rotterdamu ekonomii. Toužila po tom, že založí své vlastní podnikání, což se jí nakonec splnilo.

V roce 2018 se svým bratrem rozjela firmu na výrobu jogurtů a sýrů. V podnikání se jim dařilo a firma dokonce upoutala pozornost prince Alexandra z německého šlechtického rodu Meklenburských. Ten do firmy vstoupil jako investor a do krásné podnikatelky se zamiloval.

Velkolepá veselka

Dvojice nakonec v roce 2020 oznámila zásnuby. „V rámci přípravy na sňatek do velkovévodského domu byla dědičná princezna Hande pokřtěna v římskokatolické víře a začala se učit německy. Civilní sňatek se uskutečnil ve velkém sále paláce Mirow dne 17. června 2022,“ stojí na oficiální stránce šlechtického rodu.

Princ s princeznou žijí v Rotterdamu a letos na svět přivítali syna, vévodu Leopolda. V předvečer své svatby se britského deníku The Sun Hande uvedla, že nečekala, že se její život ubere takovým směrem. „Vždy jsem chtěla být astronautkou. Nesnila jsem o tom být princeznou,“ řekla.

Video  Nejslavnější královské rozvody  - Videohub
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi