Nejmenší šanci na adopci mají pejsci staří a nemocní. V silách útulků pro psy mnohdy není psím dědečkům a babičkám před jejich odchodem za Duhový most poskytnout maximální péči.

„Poskytovat psím starouškům péči ve všech rovinách, tedy i v psychické a emocionální, považujeme za svůj osud, ale i za poslání a smysl života,“ vysvětlila Irena Teplá.

Motto: Ať každej den stojí za to

„Pejsci žijí s námi dohromady v rodinném domě a nikdy nezažijí samotu. Ti, kteří mohou a chtějí, s námi jezdí i na výlety a všichni mají zajištěnou maximální veterinární péči na předních klinikách. Každý den chodíme s pejsky na procházky. Chlupáči si spolu hrají a užívají si každé vteřiny v souladu s mottem našeho spolku »Ať každej den stojí za to«,“dodává Irena.

Rodina je vděčná za podporu finanční i materiální, včetně darovaných knih. Knížky a pejsci totiž patří v jejich světě neodmyslitelně k sobě. „Spolek Smečka z Knihánkova pořádá pravidelné knižní bazárky v Brně, připravujeme dokonce i internetové aukce. Tyto akce mají už svoji tradici a pravidelně na ně zavítá mnoho knihomolů, kteří si zde nakoupí zajímavé čtivo a peníze z knih pomohou dál, ubezpečuje Lia Teplá.

Strážníci chystají sbírku knih

Čtyři psí senioři, kteří našli v Pozořicích domov na dožití, původně obývali Útulek pro opuštěná zvířata, který spravuje Městská policie Brno. Právě v rámci vzájemné spolupráce proto brněnští strážníci interně vyhlásili sbírku knih pro Smečku z Knihánkova. Knihy darované zaměstnanci Městské policie Brno osobně do spolku doručí. 

V Knihánkově se momentálně se starají o 19 mazlíčků. Skrz natáčení videí na YouTube se snaží o informovanost o této problematice, aby lidé věděli, jaká je situace s psími seniory, a hlavně aby se nebáli adoptovat si starého pejska. „Získají tím toho největšího a nejvěrnějšího parťáka,“ ujistila Marcela Trhlíková.

VIDEO: Zvířata měla zemřít, zasáhli sousedé a hasiči

Video
Video se připravuje ...

Zvířata měla zemřít. Zasáhli sousedé a hasiči Kateřina Bokrová Lang