Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Manžele pronásleduje těžký osud: Borisovi už medicína pomoci nedokáže

Autor: jel - 
18. října 2023
11:49

Manžele potkal těžký osud. Když se seznámili, paní Blanka bojovala s rakovinou a Boris jí byl tehdy velkou oporou. Po letech bohužel přišla další rána. Tentokrát onemocněl muž a medicína už mu nedokáže pomoci. Sanitka splněných přání nyní statečnému páru připravila krásný den v milovaných Jizerských horách.

Pan Boris tehdy nemocné Blance věnoval veškerou lásku a péči a žena nakonec krutou rakovinu porazila. Po letech společného soužití ale vážně ochořel pro změnu muž. „Paní ochotně vrací péči svému manželovi. Zde bohužel již medicína musela rezignovat. Ač sama invalidní, pečuje o muže v garsonce,“ popsala situaci záchranářka Petra Homolová, která je zároveň koordinátorkou projektu od Asociace samaritánů ČR s názvem Sanitka splněných přání. 

Právě speciální sanitka nedávno splnila přání osudem zkoušenému páru. Chtěli se vrátit do rodného kraje v Jizerských horách. Pan Boris v minulosti navíc miloval řízení a tak mu zdravotníci pomohli za volant jejich vozidla. „Ta radost a dojetí, když hladil volant. A pak přiběhla rodina a on se pyšně tvářil, jakože přijel sám,“ vysvětlila Homolová.

Paní Blanka se pak svěřila, že na nádherný zážitek nikdy nezapomenou. „Vše proběhlo jako nádherný, nedosažitelný sen, za který vám jsme neskonale vděční. Dodali jste nám sílu a energii bojovat za každý den, který můžeme být ještě spolu,“ řekla dojatá žena. 

V galerii se můžete podívat na další splněná přání:

Zobrazit celou diskusi