Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Miloslavovi splnila Sanitka přání sen, teď zemřel: Manželka poslala záchranářům dojemný vzkaz

Autor: jel - 
21. srpna 2023
08:31

Miloslav trpěl zákeřnou Alzheimerovou chorobou. Byl úplně prvním, komu udělala radost Sanitka splněných přání. V dubnu se díky ní podíval do pivních lázní a na cestu se s ním vydal i jeho milovaný pejsek. Miloslav nedávno zemřel a manželka Veronika poslala krásný vzkaz záchranářům ze speciální sanitky. 

Projekt Asociace samaritánů ČR s názvem Sanitka splněných přání si klade za cíl pomáhat klientům nejrůznějšího věku a plnit jim taková přání, která by bez pomoci záchranářů byla jen těžko uskutečnitelná. 

Úplně první přání plnili v dubnu. Oslovila je paní Veronika s tím, že manžel trpí vážnou nemocí a rád by se podíval do oblíbených pivních lázní v Chodové Plané. Aby se cítil bezpečně, vydal se s nimi na cestu sanitkou dokonce i milovaný pejsek. Pan Miloslav si den moc užil. Nedávno bohužel zemřel a jeho manželka poslala záchranářům ze Sanitky splněných přání nádherný vzkaz.

„Děkuji za to, že jsme byli první, kterým jste splnili přání. Byla to, bohužel, poslední velká radost, kterou jste pomohli realizovat. Manžel nedávno zemřel a já jsem moc šťastná, že jsme stihli vykouzlit radost v jeho očích,“ napsala Veronika. Dodala, že pokud někdo přemýšlí nad tím, jestli to má vůbec cenu, tak má, protože blízcí tu nemusí být ze dne na den.

Záchranářka a koordinátorka projektu Petra Homolová k tomu dodala, aby lidé neváhali se na ně obrátit co nejdříve, protože čím dříve se ozvou, tím spíš je šance, že se přání stihne splnit.

„Děkujeme paní Veronice za to, že nám poslala toto poděkování, a panu Mílovi jsme poslali do nebe vzkaz, že nám bylo velikou ctí ho poznat,“ uzavřela Homolová.

V galerii se můžete podívat na další splněná přání, která Sanitka splněných přání už realizovala.

Video  Dokument ČT Život s Alzheimerem 
Video se připravuje ...

Wells ( 21. srpna 2023 13:31 )

Myslím že na to funguje nějaký fond, že rodina si to neplatí. A je to hezký že ta možnost je,

doktormediciny ( 21. srpna 2023 11:21 )

Neni dost jasn, ve kterych mestech t sanitka splnenych prani funguje a jestli se to plati/ myslim klient/.

Zobrazit celou diskusi