Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Závažná diagnóza vzala Petrovi chuť do života: Splněné přání mu znovu vykouzlilo úsměv na tváři!

Autor: jel - 
10. června 2023
07:20

Petrovi lékaři diagnostikovali závažné onemocnění, které ho oddělilo od jeho manželky. Ta už sama nedokázala o partnera pečovat, a proto se o něj nyní starají v hospicu. Petr bohužel ztrácí chuť do života. V těžkých chvílích mu pomohla Sanitka přání Asociace samaritánů ČR.

V rámci projektu Sanitka přání plní záchranáři tužby pacientům, kteří se kvůli zdravotnímu stavu nemohou dostat tam, kam by si přáli. Často jde například o návštěvu oblíbeného místa. „Celý projekt je postaven na osobním přístupu pro všechny klienty od dětí až po seniory,“ popsala v minulosti Blesku  záchranářka a manažerka projektu Petra Homolová.

Slzy a úsměvy

Naposledy záchranáři plnili přání panu Petrovi. „Když manžele rozdělí nemoc a vyhlídky už nemá ani jedna strana, je to velmi bolestné,“ uvedla Petra Homolová s tím, že Petrova manželka již neměla sílu na péči o partnera a nyní se o něj starají v Hospicu Dobrého Pastýře. Onemocnění mu vzalo chuť do života. 

Úsměv na tváři Petrovi i jeho manželce ale vykouzlila Sanitka přání. Díky ní se totiž manželé společně podívali na milovanou chatu. Tu postavil Petrův tatínek vlastníma rukama. 

„Ve všem tom smutku a šedé mlze trápení přinesla návštěva chaty v Hradišťku pár hojivých kapek a vyčarovala úsměv jemu i jeho manželce,“ vysvětlila záchranářka.

Video  Český policista vyprostil slovenskou sanitku ze zácpy na D1  - Policie ČR
Video se připravuje ...

V galerii se můžete podívat na další klienty, kterým Sanitka přání splnila jejich sen.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi