Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Záchranáři splnili Danuši a její rodině přání: Za pomoc dostali neobvyklý dárek!

Autor: VaB - 
10. května 2023
21:44

Danuši zlomilo krvácení do mozku, pak smrt manžela. Rodina pro maminku vyhrála pobyt v roubence, bála se ji ale sama převážet. O pomoc proto příbuzní požádali sanitku přání, asociaci samaritánů České republiky. Ti bez váhání přijeli i a Danušce pomohli. Jako odměnu dostali sekanou v housce.

Rodina pro maminku Danuši z Loun vyhrála týdenní pobyt v roubence v Orlických horách. Báli se ale elegantní dámu s podlomeným zdravím transportovat na vlastní pěst. „Maminku se převážet sami neodvážíme, její stav se někdy zhorší a musíme volat záchranku. Myslíte, že nám můžete pomoci?“ popisují přání rodiny záchranáři z ASČR, kteří provozují i sanitku přání.

Danuše měla před nedávnem krvácení do mozku, což zanechalo trvalé následky. Vloni ji navíc zemřel milovaný manžel. Dovolená v krásném prostředí a nové vjemy pomohou se stimulací mozku. Záchranáři proto neváhali a sanitkou paní převezli.

„Ke svačině budete mít sekanou s chlebem,“ avizovala příbuzná seniorky do telefonu. „Přání rádi plníme. Paní Danuška má před sebou týden v lůně přírody a my měli tu čest poznat krásnou rodinu držící pohromadě. Takovou, které se dokáže semknout a podpořit své členy,“ dodávají samaritáni. Potěšila je nejen svačinka, ale i úsměv klientky, když viděla krásnou roubenku.

Video  Záchrana života ve Zbraslavi.  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi