Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Těžce nemocná Emilie (90) se chtěla vrátit domů: Pomohla Sanitka přání i fanoušci projektu!

Autor: jel - 
17. září 2023
06:45

Věk paní Emilie už překročil devadesátku. Je velmi slabá a těžce nemocná. Je proto hospitalizována v Ústřední vojenské nemocnici. Moc si ale přála se ještě podívat do bytu, kde s manželem prožila celý život. To se jí splnilo nejenom díky samotné Sanitce splněných přání, ale i díky fanouškům krásného projektu. Díky nim totiž mohli záchranáři pořídit speciální pomůcku.

Byt paní Emilie se nachází ve druhém patře v domě bez výtahu. Seniorka už by sama nebyla schopná se do něj dostat. Naštěstí pomohla Sanitka splněných přání od Asociace samaritánů ČR, která pomáhá lidem nejrůznějšího věku plnit taková přání, která by bez pomoci záchranářů byla jen těžko splnitelná.

„Pro mnohého našeho klienta je nepřekonatelnou překážkou i pár schodů. Pro záchranáře jde také o těžkou disciplínu. Běžné vybavení je evakuační židle zvaná ‚schodolez‘ s kolečky a pásy, ale ta je určena hlavně na směr dolů,“ vysvětlila záchranářka a koordinátorka projektu Petra Homolová. Doplnila, že dostat na ní pacienta po schodech nahoru je opravdu náročné. 

Díky fanouškům krásného projektu, kteří Sanitce splněných přání přispěli, si ale záchranáři mohli pořídit elektrický typ tohoto zařízení a ten umožňuje i stoupání. „Dary a příspěvky pomáhají plnit nejen konkrétní přání klienta, ale vlastně přání všem,“ uvedla Homolová. Přispět speciální sanitce může každý libovolnou částkou zde.

Paní Emilie se tak alespoň na dvě vyčerpávající hodinky podívala do bytu, kde s manželem prožila celý život. Návrat ji až vehnal slzy do očí a určitě na něj bude dlouho vzpomínat.

V galerii se můžete podívat na další splněná přání.

 

bersimalinecka ( 17. září 2023 08:39 )

Ani jeden ohlas na článek?Vidno ,jak staří pro nikoho nic neznamenají!!!!!!!! Kdyby zase Babiš někde řekl motýle ,tak se na diskusích bude jen prášit.Tahle paníZažila bídu války a i časy kdy se Československo z ní vzpamatovávalo.A nebyl to dnešní adorovaní spojenci kdo pomáhal!!!!Mladí pamatujte, že stáří je sviňa.A staří jsou nejvíc ohroženi zvenčí.Drbe je Jurečka se Stan­jurou­,dok­toři­....Pa­ní přeji ať čas, který ji zbývá,neprožívá jen ve smutku.Moje máti se dožila víc jak sta let....

Zobrazit celou diskusi