Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Dojemné shledání za branami střežené věznice: Michal se rozloučil s umírající maminkou!

Autor: jel - 
28. srpna 2023
09:30

Michal si odpykává trest ve věznici s ostrahou v Kynšperku nad Ohří. Jeho maminka je vážně nemocná a odkázaná na péči druhých, starají se o ni v hospicu v Prachaticích. Máma se synem se kvůli těmto okolnostem neviděli více než šest let. Michal měl proto velké přání, totiž aby se mohl s milovanou maminkou rozloučit. K dojemnému setkání pomohla Sanitka splněných přání.

Projekt Asociace samaritánů ČR s názvem Sanitka splněných přání pomáhá lidem plnit taková přání, která by bez pomoci záchranářů nebyla uskutečnitelná. Často jde o návštěvu oblíbeného místa či setkání s blízkými.

Vězeň Michal moc toužil vidět naposledy svoji maminku, jejíž diagnóza je velmi vážná, důchodkyně je odkázaná na péči zaměstnanců hospicu. Kvůli tomu se syn s maminkou neviděli dlouhé roky. Nyní ovšem pomohla Sanitka splněných přání, která seniorku do střežené věznice za synem dopravila. Nebylo jednoduché toto dojemné setkání uskutečnit, stálo to ale rozhodně za to.

„Že splnit takové přání nelze bez pochopení a tolerance, zcela jednoznačně vnímal i ředitel, plk. Mgr. Petr Popelář. Ten celou věc umožnil a za velmi přísných bezpečnostních opatření pomohl zorganizovat,“ popsala záchranářka a koordinátorka projektu Petra Homolová. „Obavy, pláč a třes celého těla ze setkání, které vzhledem k diagnóze Michalovy maminky jasně zajistilo, že když ne teď, tak už nikdy,“ doplnila.

Rodinné shledání bylo velice emotivní, pravděpodobně také proto, že oba zúčastnění věděli, že se zřejmě vidí naposledy. „Těžko se vcítit do myšlenek obou vzájemně se milujících, když své poslední setkání v životě probíhá v takovém prostředí. Snad výčitky, snad lítost a možná strach o to co bude, až už tu ten druhý nebude,“ popsala Homolová.

Dojemný příběh zaujal na sociální síti, mnoho uživatelů děkovalo záchranářům za skvělou práci a to, že díky nim měl vězeň Michal možnost se s milovanou maminkou rozloučit. Mnoho lidí se svěřilo, že při čtení neudrželi slzy.

V galerii si můžete prohlédnout další splněná přání.

stellastella ( 28. srpna 2023 12:46 )

Nevideli se 6let a stale je v base.
Takze musel provest neco hodne zleho.
Chudak maminka

bafy81 ( 28. srpna 2023 09:57 )

Syn se s maminkou neviděl dlouhé roky, protoze ona je dokázána na péči v hospicu nebo spíše proto, ze on je v base? 😏

Zobrazit celou diskusi