Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Veterán Zdeněk neviděl milovanou sestru sedm let: Dojemné setkání plné slz zprostředkovala Sanitka přání

Autor: jel - 
23. června 2023
13:12

Osmaosmdesátiletý veterán Zdeněk žije v Domově Vlčí mák při Ústřední vojenské nemocnici v Praze. Už sedm let neviděl milovanou starší sestru, ale díky Sanitce přání ASČR jí přichystal krásné překvapení a navštívil ji v Poděbradech, kde žije. Dojemné shledání se neobešlo bez slz.

Krásný projekt Asociace samaritánů ČR s názvem Sanitka přání si klade za cíl pomáhat klientům nejrůznějšího věku a plnit jim taková přání, která by bez pomoci záchranářů byla jen těžko uskutečnitelná. Jde často o návštěvy blízkých nebo oblíbených míst.

I válečný veterán Zdeněk se toužil setkat s rodinou, především s milovanou starší sestrou, kterou chtěl navíc překvapit. „,Opravdu nic neví, neřekli jí to?‘ ptá se poněkolikáté náš klient. Vydává se na cestu ověšený spoustou dárečků pro rodinu a hlavně pro starší sestru, kterou chce za každou cenu překvapit,“ popsala záchranářka a koordinátorka projektu Sanitka přání Petra Homolová.

Doplnila, že pana Zdeňka vezli za rodinou do Poděbrad a setkání sourozenců po sedmi letech se neobešlo bez slz. „Na oběd dorazilo nakonec i široké příbuzenstvo,“ sdělila Homolová. 

To nebylo vše, veterán se ještě toužil podívat na rodný dům v pražské Dubči. Jeho hledání chvilku trvalo, protože okolí se za ta léta změnilo. Zdeněk ale zpět do Domova Vlčí mák odjížděl spokojený a záchranářům ještě povyprávěl mnoho dojemných příběhů z dětství.

V galerii se můžete podívat na další splněná přání.

Video  Den veteránů  - Paměť národa
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi