Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Smutné přání nemohoucího Dušana: Pohřbít manželku mohl díky speciální sanitce

Autor: jel - 
4. září 2023
05:00

Pan Dušan prožil s milovanou manželkou dlouhých 60 let. Poslední tři roky společně strávili v domově pro seniory. Žena bohužel nedávno zemřela a Dušan se chtěl zúčastnit jejího pohřbu. Komplikoval to ale jeho zdravotní stav. Nakonec pomohla Sanitka splněných přání.

Sanitka splněných přání od Asociace samaritánů ČR pomáhá klientům, kterým často zdravotní stav nedovoluje přesun na delší vzdálenosti či cestování obecně. Díky speciální sanitce ale často mohou navštívit oblíbená místa či rodinu.

Jedno z posledních splněných přání bylo tak trochu smutné a dojemné. Manželé strávili dlouhých šedesát let bok po boku a byli spolu i poslední tři roky v domově pro seniory. „Nedávno se však dny manželky pana Dušana završily,“ popsala záchranářka a koordinátorka projektu Petra Homolová. Bohužel ani on na tom není zdravotně dobře, ale z celého srdce si přál vyprovodit milovanou ženu na poslední cestě. Jenomže přeprava vsedě nebyla možná, pomohla proto Sanitka splněných přání.

„S panem Dušanem a rodinou jsme absolvovali zadušní mši a byli nablízku při uložení jeho zesnulé manželky do hrobu,“ sdělila Homolová a dodala, že na záchranářské uniformy jsou sice hrdí, občas ale litují, že nemají slavnostnější variantu, která by se hodila pro takovéto příležitost.

V galerii se můžete podívat na další splněná přání.

 

ivana kollerova ( 4. září 2023 09:57 )

dobry napad. splnena prani je krasny nazev.

Zobrazit celou diskusi