Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Martin po mozkové příhodě skončil ve vážném stavu: Návrat na milované místo mu vehnal slzy do očí

Autor: jel - 
29. srpna 2023
20:17

Táta Martin před časem utrpěl mozkovou příhodu, kvůli které v kombinaci se zhoršenou epilepsií zůstal nepohyblivý a nemůže mluvit. Je zcela odkázán na péči manželky. Předtím však trávil každé léto s rodinou na Lipně a toužil se tam znovu podívat. To se mu nyní podařilo díky Sanitce splněných přání.

Sanitka splněných přání od Asociace samaritánů ČR sice často plní přání starším klientům, ale je tu doopravdy pro každého a jak uvedla záchranářka a koordinátorka projektu Petra Homolová žádné přání není malé. „Každé přání, které dokážeme splnit, je kousek čistého lidského štěstí,“ dodala.

To je případ pana Martina. Toho v poměrně mladém věku postihla nepříjemná mozková příhoda, po níž mu zůstaly trvalé následky a je odkázán na péči manželky a na vozíku vydrží sedět jen chvíli. 

Díky Sanitce splněných přání se ale po deseti letech znovu podíval na milované Lipno, kde předtím trávil s rodinou každý rok dovolenou v Pension Adler. „Majitelé penzionu si na něj a na rodinu nejen vzpomínali, ale také jim i posádce poskytli zdarma milé a chutné občerstvení,“ popsala Homolová. Na chvíli se Martin podíval i k vodě, kde kdysi trávil s dětmi spoustu času. „Na slzy došlo několikrát, nejvíce bylo těch, které se mísily s vodou a vzpomínkami na to, jak v ní řádil s dětmi,“ uzavřela záchranářka.

V galerii se můžete podívat na další splněná přání.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi